torstai 10. heinäkuuta 2008

718 metriä Yllästunturia

Eilen Ylläksen huipulle vievät metrit noustiin gondolihissillä. Tänään ne poljettiin/tunkattiin pyörällä. Karu tunturi hiljensi kaupungin kasvatit. Tunturin rauhoittavan hiljaisuuden rikkoi vain lähestyvän kanssa-maastopyöräilijän raskas huohotus nousun viimeisillä metreillä. Yllästunturin kiertävä reitti oli kokemisen arvoinen. Rakka, tunturin rapautunut kiviaines aiheutti useita jalkautumisia, mutta ei haitannut yhtään niin paljon kuin valitun reitin loppuosan märkä pururata, jossa tehtiin viikon voimatreenit reisille. Viileämpi sää piti inhat kirittäjä-paarmat piilossa. Uusintakierros ruskaväreissä pistettiin todo-listalle.

Nyt on lihakset hellitty saunassa ja kuluneet kalorit korvattu Mr. T:n feta-kana-pastalla. Seuraavaksi tavoitteena metamorfoosi mökittyneestä Lapin kiertäjästä citykelpoiseksi kosmopoliitiksi, koska lomakierroksemme jatkuu huomenna Oulun kaupungissa*.

Mrs. T

*) Oulu tarkoittaa saamenkielellä tulvavettä ja viitannee kaupungin sijaintiin Oulujoen suistossa. Kaupungin sivujen mukaan Oulu tunnetaan yhteistyökykyisistä ja osaavista ihmisistä, kehittämisaktiivisuudesta, laadukkaista palveluista, monipuolisesta elinkeinorakenteesta ja vahvasta taloudesta. Oulu on asukasluvultaan Suomen vasta kuudenneksi suurin kaupunki, mutta se on ollut jo usean vuoden ajan yksi Suomen nopeimmin kasvavista keskuksista. Oulu eroaa muista kaupungeista sen nuoren ikärakenteen vuoksi: muuttoliikenne tuo opiskelijoita ja töihin tulijoita, ja syntyvyys on alueella perinteisesti korkea. Oululaisten keski-ikä oli 1.1.2008 36,7 vuotta.

Ei kommentteja: