lauantai 5. heinäkuuta 2008

Lapin kesäkiertue

Tahkon jälkeen starttasimme kolmen viikon kesälomallemme, joka yllättäen suuntautui taas kerran kohti pohjoista.

Fillarit auton katolla ensimmäinen pysähdyspaikka oli Ruka, ja sen polkuihin tutustuminen. Vuonna 2001 on tullut Rukalla aiemmin maastopyörällä oltua, ja paljoa ei asiat olleet sen jälkeen muuttuneet. Ihan ok polkuajelua tuli tehtyä 15 km verran, mutta kovin kummoista ei Ruka maastopyöräilijälle vieläkään tarjoa.

Rukan jälkeen jatkoimme oikeasti pohjoiseen, eli Saariselälle. Myös siellä tuli vuonna 2001 käytyä, joten odotukset olivat jo suuremmat. Voisin sanoa että Saariselkä ei pettänyt taaskaan, tosin reitit tuntuivat nyt helpommilta kuin seitsämän vuotta sitten, tiedä sitten tuohon selitystä. Paras ajettu reittimme oli Välimaan suunnasta johtava vaellusreitti Rumakuruun ja sieltä Ahopään kautta Kiilopäälle. Hyvää ja teknistä single trackiä ylös ja alas useiden kilometrien ajan. Toki alkuun jo loppuun ajeltiin leveitä ja kunnostettuja "maastopyöräreittejä", mutta ei niistä sen enempää.

Edellisenä päivänä ajettiin Kuukkelilammen kautta Palopäälle ja sieltä Kaunispäälle. Tämä reitti oli teknisesti hyvin helppo, mutta reitille osui yli 3 km pitkät nousut ja laskut, joten vauhtia oli joko melko vähän tai niin paljon kuin oma pää kesti.

Saariselältä suuntaamme Norjan ja Utsjoen kautta kohti Hettaa, juttua sieltä myöhemmin.


Mr. T.

Ei kommentteja: