maanantai 7. heinäkuuta 2008

Maastopyöräilyä Hetassa

Kyllä, taas kerran täällä. Vuosi sitten löysimme tämän paikan ja nämä maastopyöräilyyn upeasti sopivat maastot, joten tietysti tänne piti palata uudestaan.
Majoituskin on samassa paikassa eli Ounasloman hyvin varusteluissa mökeissä, joista nykyään löytyy jopa ilmainen WLAN... :-)

Tänään vedimme tutun reitin, eli Hetan keskustasta Näkkälään vievän vanhan postipolun. Reitin pituus on 26 km yhteen suuntaan, ja se sisältää kaikkea sitä mitä kunnolliselta "all mountain" tyyppiseltä MTB-ajelulta voidaan vaatia. Lyhyesti sanottuna reitti on kokonaisuudessaan kunnollista maastoajoa, eli jyrkkiä nousuja ja laskuja, polkuja, kivikkoja, hyvää hiekkamaastoa, soiden ylittämistä, leveitä pitkospuita yms yms. Juuri enempää ei voisi vaatia. Tai tietysti suuremmat korkeuserot tekisivät erityisesti laskuista vielä vauhdikkaampia ja haasteellisempia, joten sellaista voisi laittaa reitin toivomuslistalle...

Tänä vuonna reitti oli märempi kuin viime vuonna, paikallisten tietojen mukaan täällä on satanut melkein 10 päivää putkeen, joten ihmekös tuo. Eli kuivin jaloin emme selvinneet soiden ylittämisistä. Mutta mitäpä tuosta, suovesi on aina piristävää :-)

Aamulla lenkille lähtiessä mökin ulkolämpötilamittari näytti lukemaa +8 astetta, että sellainen heinäkuinen aamu. Ja mitäpä muuta tuosta luonnosta voisi sanoa. Ai niin, ne hyttyset ja paarmat. Kyllä, molempia oli ja paljon. Erityisesti jättikokoiset paarmat kiusasivat melkoisesti paluumatkan tiukoissa nousuissa. Pienemmistä uhkista selvisimme kaupallisilla torjunta-aineilla.


Mr. T.

Ei kommentteja: