keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Ylläksen ylä- ja alamäet

Kesäinen Ylläs on hieno paikka. Upouusi mökkimme Iso-Ylläksen puolella, alle kilometrin päässä gondolin ala-asemalta, on paras tähän astisista mökeistämme.
Tänään heti klo 11, kun Ylläksen uusi gondoli starttasi, olimme ala-asemalla odottelemassa koneellista nostoa huipuille. Yhden nousukerran hinta oli 5 euroa, ja ala-aseman Trek-vuokraamosta pystyi vuokraamaan oikeita DH-hirmujakin. Tai ainakin meidän 120 mm etujoustot olivat aivan naurettavia kovimpiin vuokrapyöriin verrattuina.

7 minuutin noston jälkeen olimme täysin paljaan Ylläksen päällä ja ihmettelimme siellä mistä ne luvatut reitit oikein lähtisivät. Kivikkoa oli joka suuntaan, eikä pyöräilymerkkejä missään. Osa ylöstulleista DH-ajajista lähti heti tykittämään mustaksi merkattua reittiä suoraan gondolin alapuolella, ja me jäimme ihmettelemään. Lopulta valitsimme punaiseksi merkatun reitin, joka lähti hiekkaisena, mutta melko jyrkkänä reittinä alaspäin. No, meidän valintamme ei tietenkään ollut se oikea, vaan 100 metrin pudotuksen jälkeen reittimme muuttui melkoiseksi kivikoksi, joten taluttamiseksi se meni. Onneksi kivitaiteilun jälkeen pääsimme taas ajamaan, ja vauhdit nousivat ihan kivoiksi, vaikka reittimme ei näitä virallisia reittejä ollutkaan. Kyllä molemmissa pyörissä 8" levyt kirkuivat ihan riittävästi myös tätä reittiä pitkin pudotellessa. Loppumatkan tulimme sitten merkattua reittiä alas, ja selvimme siitä ihan kunnialla.

Tämän jälkeen lähdimme tarkoituksella ajamaan Ylläksen muita reittejä, mutta niissä meni niin paljon aikaa, ettemme ehtineet takaisin gondolille ennen sen sulkeutumista. Noista muista reiteistä ei jäänyt paljon muille kerrottavaa, paljon pitkospuita ja erityisesti isoja paarmoja.
No, huomenna on tarkoitus mennä uudestaan ajamaan noi oikeat alamäet...


Mr. T.

Ei kommentteja: