lauantai 5. heinäkuuta 2008

Tahko MTB

Kesän tärkein MTB-kisa eli Tahko MTB 60 km tuli viikko sitten ajettua.
Lopputulokseeni olen ihan tyytyväinen, aikani parani 25 min viime vuoteen verrattuna, vaikka reitti oli 2,5 km pidempi ja märkyydestä johtuen myös raskaampi.
Myöskään mitään teknisiä ongelmia ei minulla ollut, samoin krampit eivät vaivanneet, vaan suoritus oli omalta osaltani aivan kelpo.

Kisan profiili oli alkuun helpompi kuin viime vuonna, primääristi se johtui vanhan kunnon Nipasen mäen puuttumisesta, eli yksi jyrkkä ja kivinen ylämäki ja oikein kunnollinen tykitysalamäki puuttuivat. Samoin uusi golf-kenttä jouduttiin kiertämään hiekkateitä pitkin. Näitä helpompia osuuksia kompensointiin pitkällä Kinahmin päällä ajetulla single trackillä. Polun kapeus, terävät ja liukkaat kivet ja erityisesti jonossa ajaminen teki kyseisestä pätkästä aivan riittävän haastavan. Pääpiirteittäin radan muut osuudet olivat pysyneet samana, mukaanlukien molemmat Kinahmin nousut ja lopun kruunu eli El Grande.

Vuoden 2008 Tahko MTB kisasta jäi niin hyvä maku, että ensivuonna tavoitteena on täysi matka, eli 120 km. Tätä varten treenaaminen alkaa jo syksyllä, ja toivottavasti tavoitteessa pysytään myös vuoden kuluttua.

Mrs. T. ajoi myös naisten sarjassa 60 km ensimmäisen kerran, ja sijoittui heti luokkansa ensimmäiseen kolmannekseen loppuaikavertailussa, eli väittäisin että erittäin hyvin aktiiviharrastajalta mutta ei -urheilijalta vedetty!


/Mr. T.

Ei kommentteja: