maanantai 25. tammikuuta 2010

Ravintola-arvioita, osa II

Sarjan kakkososassa arvioimme paljon kehuttua kiinalaista, eli Donkkaria (Dong Bei Hu).
Ravintola on erikoistunut mm. Koillis-Kiinan ruokiin, joten ainakin voimakkaasti maustetun kiinaruoan ystävät löytävät täältä katetta makunystyröilleen.

Lauantai-iltana ravintola oli melko täynnä, ja silmämääräisesti laskettuna ruokailijoissa oli paljon henkilöitä suoraan Kiinasta tai sieltä päin. Tämähän yleensä tarkoittaa hyvää kaikissa etnisissä ravintoloissa.

Aloitimme klassisesti kevätrullilla, ja niiden maku oli juuri sellainen kuin niiden kaiketi pitääkin. Ei siis mitään taivaallista kulinaarinautintoa, mutta ihan makoisia rullat toki olivat.
Pääruokana Mrs. T. nautti paistettua tofua, joka tarjoiltiin chilin ja pähkinöiden kera. Tässä annoksessa oli kyllä potkua ihan riittämiin, erityisesti annoksen kastike oli sekä hyvää että melkoisen tulista. Lisukkeena tarjottiin hyvää riisiä, jota sitten kumottiin kiitettävää tahtia.

Itse päädyin lammasruokaan, jota tarjottiin yksinkertaisesti kuminalla ja chilillä maustettuna.
Lammaspalat olivat erinomaisen makuisia, ja kumina sopi niiden mausteeksi erinomaisesti. Chilit taas olivat liian jytyjä ainakin omaan makuuni, ja suurin osa niistä piti jättää lautaselle. Silti sain kuivata hikeä useamman kerran. Tässä ravintolassa menun yhden chilin merkintä kannattaa ottaa tosissaan. Onneksi riisi auttoi tulisuuden taittamisessa, samoin yllättävän hyvin kesti myös juomavalintamme, joka oli pullollinen maittavaa Villa Marian Private Bin Pinot Noiria.

Kokonaisuutena ruoka ja onnistunut juomavalinta oli jollakin tavalla paremmin toteutetun oloista kuin useimmissa kiinalaisissa, mutta tokihan oman annokseni chilitykitys laski nautinnon kokonaisuutta. Kyseessä on siis hieman tavallisesta poikkeava kiinalainen, joka kannattaa käydä kokemassa. Hintataso taitaa olla normikinkkiä korkeampi, mutta ei missään tapauksessa mikään huippukallis.

Dong Bei Hu
Korkeavuorenkatu 47
00130 Helsinki
www.dongbeihu.fi

Ei kommentteja: