Eilinen menu koostui sekä klassikoista ja uusista kokeiluista. Kokonaisuus oli meidän molempien mielestä hyvin onnistunut, ja ainakin menun pääruoka pääsee tulevalle reseptikirjalle. Useamman tunnin väsääminen keittiössä kannatti, sillä lopputuloksena nautittiin:
Sangriaa (valmistus jo perjantaina)
Tapaksia (paahdettuja manteleita, hummusta, paahdettuja paprikoita, salsasalaattia, manchegojuustoa...)
Gazpachoa
Grillattuja karitsan ulkofilerullia pinaatti- ja paprikatäytteellä
Grillattua fenkolia maustemarinadiöljyssä
Romescokastiketta
Ylläolevien ruokien kanssa nautittiin tietenkin sangriaa, Prioratin-alueelta tulevaa Torresin Salmosta vuodelta 2005, ja ainoana ei espanjalaisena tuotteena herkullista Deutzin Rose-kuplaa. Tänään jatkamme samoja ruokanautintoja, sillä tyypilliseen tapaani ruokaa tuli sitten tehtyä vähän isompi määrä...
Ohessa vielä kuvasatoa eiliseltä illalta, näistä pitäisi välittyä hyvä tunnelma ja makunautinnot.
Näin se sangria alkaa valmistumaan. Helppoa ja aina niin maukasta.
Erilaisia tapaksia ja tietysti sitä sangriaa.
Myös kylmä gazpachokeitto on helppo tehdä, kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sitten vaan jääkaapin kautta lautaselle.
Kuplanautintoa ranskalaisittain. Mr. T. tarjoilee.
Pääruoka vielä valmisteluvaiheessa. Fileet rulliksi ja tikulla kiinni, uuniin tai grilliin muutamaksi minuutiksi.
Lopputulos. Ohessa myös grillatut fenkolit.
Mrs. T. ja lahjaksi saatu koru.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti