sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Käpylän paras intialainen ?

Kaikki meidät tuntevat tietävät meidän suhtautumisen ruokaan. Hyvässä seurassa hyvästä ruoasta nauttiminen kokonaisuuteen sopivien juomien kera on ainakin meidän maailmassa melkoista kärkikamaa, kun puhutaan nautinnoista. Itse myös nautin suunnattomasti ruoan tekemisestä, ja oma reseptikirjani alkaa olemaan jo melkoisen tukevaa tekoa. Tässä yksi ohje eilisestä illalta, jonka teemana oli uudet intialaiset maut.

Alkuruokana tarjosin chucumberia, joka on pohjoisintialainen alkupala. Se koostuu hyvin perinteisistä kasviksista, kuten kesäsipulista, tuorekurkusta, tomaatista, chilistä, korianterista sekä mintusta. Nämä silputaan pieniksi, laitetaan kulhoon ja mukaan lorautetaan sitruunamehua oman maun mukaan. Vaikka me pidämmekin mausteisesta ruoasta, niin chilien kanssa kannattaa pysyä kohtuuden rajoissa, sillä myös ne syödään raakana. Suositan siis ihan tavallisia punaisia tai keltaisia peruschilejä, jotka silppusin mukaan meille tyypillisesti siemenien kera.
Safkan juju tulee pähkinöistä. Rouhi pähkinät (esim. maa- tai cashewpähkinät) huhmareessa sopivan kokoisiksi paloiksi, lisää ne hyvin kuumaa öljyä sisältävään pannuun ja paista niitä 2-3 minuuttia. Lisää mukaan myös hippusellinen suolaa. Kaada pähkinät pannulta vihannessekoituksen päälle ja sekoita. Ruoka on valmista. Juuri ennen tarjoilua voit vielä lisätä hieman sormisuolaa. Tarjoile ruoka poppadomien, roti- tai naanleipien kanssa.

Pääruokana meillä oli mogulityylistä lammasta, jossa tärkeintä on käyttää hyvälaatuista lihaa ja että liha marinoidaan kunnolla ennen valmistamista. Näin varmistetaan että liha on taatusti mureaa ja täynnä makuja. Ohjeen resepti ja valmistusohje on sen verran pitkä että sitä ei kannata tähän kirjoittaa. Sen saa tarvittaessa minulta, kunhan vain kysyy.

Ohessa muutama kuvaotos lopputuloksista. Molemmat ruoat nautittiin hyvien viinien kanssa, ja ainakin kermaisen lammaspadan kanssa eteläisen rhonen alueen punaviini toimi erinomaisesti.Ei kommentteja: