torstai 7. kesäkuuta 2012

Kolmas kerta - Boulevard Social


Vanhan sanonnan mukaan kolmas kerta toden sanoo, ja ehkäpä se useasti pitääkin paikkaansa.
Kirjoituksen otsikko perustuu siihen faktaan että Boulevard Social on Helsingin nykyisen ravintolaskenen ykköskenttään kuuluvien Tom Björkin ja Markus Wikbergin kolmas ravintola. Ne kaksi muuta ovat tietysti maineikkaat sisarukset Farang ja Gaijin.

Jos sekä Farang että Gaijin edustaa makumaailmaltaan modernia thai/korea/japani sektoria, niin Bulevardin alkupäässä pyöritään Välimeren ympäristössä. Onneksi Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka kuuluvat myös välimeren ympäristöön, joten mainion mausteisiakin ruokia ovat kaksikko apulaisineen ruokalistalle kehittäneet.

Kävimme testaamassa ravintolan heti tuoreeltaan, toukokuun lopussa se oli auki neljättä
päivää. Keskiviikkoiltana ravintola oli melkein täynnä, onneksi rentoa salihenkilökuntaa oli reippaasti työvuorossa, joten tarjoilu pelasi oikein mukavasti.

Itse ruoka perustuu muista ravintoloista tuttuun ajatukseen, eli pieniin maisteluannoksiin, joita sitten jaetaan pöytäseurueen kesken. Menu oli sen verran pitkä, että me valitsimme maistelumenun, Menu Boulevardin, jolla uskoimme saavamme parhaan läpileikkauksen ravintolan osaamisesta. Samaa linjaa jatkoimme viineissä, eli otimme menun ruokiin räätälöidyt viinipaketit. Viinilistan kävin lävitse, ja havaitsin että Janne Hallan kokoama ja mielenkiintoinen lista oli järkevästi hinnoiteltu, iso osa pulloista maksoi alle 50 €. Toki listalta löytyi hienoja ja kalliita aarteitakin.

Ensimmäisen alkupalan aikana tuli mieleen että ruoka ja mausteet ovat tikissä, kuten herrojen muissakin ravintoloissa. Luonnollisesti harissa tehdään alusta alkaen itse, samoin kaikki muut maustesekoitukset ja -tahnat. Jos tykkää vihersimpukasta ja mausteista, niin varmasti tykkää tästä. Itselleni alkuruoan mausteet olivat pop, mutta vihersimpukka ei.

Seuraava ruokalaji tuli pöytään niin nopeasti, että ensimmäinen oli vielä kesken. No, kyseessä oli marmorihärästä tehtyä tartaria, jonka päällä oli harissalla maustettua remoulademassaa. Tämä toimi hyvin, ja epäilyistä huolimatta myös seuralainen veti annoksen alas tyytyväisenä.

Sitten pöytään ilmestyi kampasimpukkaa mahtavassa liemessä (hyvää), pieniä, mintulla maustettuja lampaankyljyksiä (pieni pettymys), rapeapintaista lohta (positiivinen yllätys) sekä pieniä pitaleipiä. Tämä neljän eri ruokalajin setti sisälsi siis sekä onnistumisia että tavanomaisempia esityksiä, joten kokonaisuus jäi sellaiseksi 8 - 8+ arvoiseksi.

Pääruokaa jouduttiin sitten jo odottelemaan, mutta tässä kohtaa se todellakin kannatti. Nimittäin "grillattu kebabvarras" lampaasta hyvillä lisukkeilla oli täysosuma. Itsekin kun teen aika paljon lammasruokia ja -lihapullia, niin kyllä tämä setti veti hymyn huulille. Erinomainen suoritus.

Jälkiruokana tarjottiin makeaa baklavaa jäätelön kera, tietenkin tykkäsin myös tästä.

Kokonaisuuta Boulevard Social sisälsi sekä hittejä että huteja, mutta plussan puolelle tuo toki meni. Itse antaisin neljä tähteä tai kouluarvosanan 8 1/2. Eli matkaa sisarravintoloihin toki jäi, samoin muihin Helsinkin ykköspaikkoihin, mutta todennäköisesti Boulevard Social pyrkiikin profiililtaan hieman rennommaksi. Oman rahan ravintola se toki on, mutta menukokonaisuudet suositusviineineen kahdelle maksaa noin 250 euroa, eli kyseessä ei ole mikään halpa perusravintola, vaan laadukas kokonaisuus.

Suosittelen, ja tulemme varmasti tuolla uudestaankin käymään.

Ei kommentteja: