sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Taste of Helsinki

Maailmalla suuren suosion saanut "Taste of..." ruokafestarit järjestettiin ekan kerran myös Suomessa, ja pitihän sitä meidänkin mennä hienoja makuja ja tunnelmaa fiilistelemään. Alkuun hieman epäilimme konseptin toimivuutta, omaa markkavaluuttaa ja mahdollisia jonoja. Mutta kaikki toimivat lauantaina oikein hienosti. Tulimme heti klo 17:30 sisään, olimme ennakkoon vaihtaneet euroja markoiksi, ja emme oikeastaan joutuneet jonottamaan lainkaan. Myöskään Riedelin lasipisteessä ei mennyt kuin minuutti ja lasit olivat kädessämme.

Ensimmäiseksi laseihin Taittingerin roseekuplaa, ja kilistys. Sitten ruokaa tapahtuman kymmenestä eri huippuravintolasta etsimään. Itse valitsin alkuun Toscaninin Vitello Tonnaton ja Mrs. T taisi maistella Ravintola Carelian paistettuja kampasimpukoita. Molemmat maittoivat, mutta vieläkin parempaa oli tulossa. Kuplajuoman jälkeen maistoimme erinomaista Villa Marian Sauvingon Blanc Reserveä. Valitettavasti juoma oli muidenkin mielestä niin hyvää, että se loppui nopeasti kesken. Seuraavaksi halusimme jotakin tuhdimpaa, joten itse suuntasin Murua ja heidän punaviinirisottoa kohden. Ruoka saapui nopeasti, ja ainakin tässä vaiheessa risotto oli vielä hyvin kasassa, en tiedä mitä sille kuului muutamaa tuntia myöhemmin. Lisäksi risoton päällä ollut iberico-porsaan bavette maistui erinomaiselta. Tämän jälkeen jatkettiin turkulaisen Ravintola Smörin erinomaisella luomukaritsalla, sitten vielä Juuren karitsan paahtopaistia ja lopuksi Petris Chocolate Roomin suklaajälkkäriä. Hyvältä maistui. Juomaakin tuli ostettua lisää, nuori mies kaatoi meidän laseihin melkoiset kuusitoistasenttiset punaviiniannokset, jotka riittivät hyvin kaikille lihaannoksille. Itse annokset olivat melko pieniä maistelupaloja, ja se oli juuri se juju, miksi niitä niin useita halusikin maistella.

Yleisesti ottaen emme joutuneet jonottamaan juuri lainkaan, tosin pisimmät jonot olivat Farangin ja Bistro O Matin ruokapisteisiin, ja ne jätimme suosiolla väliin. Kirkkonummen osaamista olisimme kyllä halunneet maistaa, Farangin possu taas oli tuttua itse ravintolassa usemman kerran syötynä, joten sen pystyi helposti ohittamaan. Jos jotakin murinaa haluaa antaa, niin muoviset kertakäyttövälineet ja -lautaset eivät olleet kovin hyviä, eivätkä myöskään ekologisia, mutta ilmeisen hankalaa olisi ollut aitojen ruokailuvälineiden käyttäminen.

Lopuksi vielä Magners siideribaarin kautta ja yhden lisäkuplajuoman jälkeen suuntasimme tyytyväisenä kotiin. Tapahtuma oli mielestämme onnistunut, fiilis oli kaikilla hyvä, ravintoloiden henkilökunnilla näytti myös olevan mukava meininki päällä ja kun kesäsääkin oli suopea, niin erinomaisen mukava kokemus tuo kyllä oli. Satuimme vielä ostamaan Siljan pisteestä huipputarjouksessa olleen viiniristeilyn kaikilla säädöillä, joten tuliaiseksi oli sitten sekä suklaata että matkaa.

Tässä vielä tapahtuman menu ja muutamia kuvia, joista ruokia ja hyvää meininkiä voi vielä fiilistellä...

 
Alkukuplaa odotellessa.

Ihan hyviä viinejä oli saatavilla, parhaat tosin pääsivät loppumaan jo alkuillasta.

Hinta-määräsuhde kohdallaan. Laseissa mukamas 16 cm ja hinta 6 mk / lasi...

Niin hyvää että pitää kaapia lautasen pohjatkin.

Maistettuja ruokia.

Tapahtuman valuutta, systeemi toimi yllättävän hyvin.

Ei kommentteja: