sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Maantiellä

Nyt sekin on koettu. Nimittäin maantielenkki ilman vastatuulta!. Olipa kerrankin mahtavaa ajella ilman häiritsevää tuulta, tokihan mukava myötäinen olisi ennestään nopeuttanut ajoa, mutta kaikkea ei voi saada.

Lauantain treenimatkaksi tuli mukava Luukin läheltä eli Halkolammelta lähtevä reitti, joka kiertelee Röylän kylän kautta, Bodom-järvi kiertäen Bemböleen, ja sieltä sitten Leppävaaran kautta kotiin. Mittaa tuolle tulee 36 km, eli vähän pidennystä tuohon pitäisi saada, sillä pitkät treeniajot ovat hyvän kisasuorituksen ehdoton vaatimus. No, sentään ylämäet pitää aina ajaa min. 20 km/h vauhdilla ylös, oli mäki ihan millainen tahansa. Tämä tuo haastetta ihan tavalliseen ajotreeniin. Jossakin vaiheessa kun tuon mäkinopeuden saisi nostettua 25 km/h tai sitä suurempaan lukemaan, niin silloin voisi olla melko tyytyväinen ajokuntoon. Mutta tuohon on vielä matkaa.

Lopuksi vielä kokemus eiliseltä. Bodomia kiertäen aloin saavuttaa edellä ajavaa maantiekuskia, erityisesti ylämäet toivat mut aina lähemmäksi ja lähemmäksi häntä. No, Bembölen kohdalla tavoitin hänet ja paukkasin ohitse. Matkalla Leppävaaraan sattuu oleman muutama liikennevalo, ja itse ainakin pysähdyin jokaisen punaisen kohdalla. Mutta tämä toinen kuski ajoi aina sumeilematta lävitse, oli sitten kääntyviä autoja tai ei. Hän siis meni mun ohitse aina noissa valoissa, ja vastaavasti mä otin hänet uudestaan kiinni ja ohitin hänet aina piakkoin. Neljänsiin valoihin hänkin joutui pysähtymään, ja silloin kysyin häneltä että miksi hän ei pysähdy punaisiin valoihin. Mies tuijotti mua ja sanoi ettei hän koskaan niihin pysähdy, menee kuulema hyvä ajorytmi sekaisin ja keskari putoaa. Vastasin hänelle että teetkö samalla tavalla myös autolla, siinäkin keskivauhti putoaa aina valoihin pysähdyttäessä. Mies vastasi tähän että en tietenkään, se on eri asia. No, mun mielestä säännöt ovat samat kaikilla, ja juuri tuollaiset piittaamattomat fillaroitsijat ärsyttävät varmasti autoilijoita. Huono asenne muita liikkujia kohtaan ja Team Astanan ajopaita päällä, joten huono lopputulos tuosta tietysti tulee. Eipä muuta. 

Ei kommentteja: