lauantai 16. kesäkuuta 2012

Maastossa

Maastopyöräilykausi on jo edennyt pitkälle, ja kun nuo oikeat XC-kisat jäävät tältä vuodelta väliin, niin voi keskitettyä vain hauskaan ajeluun pitkien ja kovien treenien sijaan. Toki XC-kisoissa a´la Tahko MTB tarvitaan myös polkuosaamista, mutta kyllä siellä lähinnä pärjäävät kovakuntoiset ajajat, jotka ovat treenanneet pitkiä ajoja. Ensi vuonne sinne sitten taas, välivuosi voi tehdä jopa hyvää.

Anne sai hyvän vinkin Ylästössä sijaitsevasta polkualueesta, ja sinnehän piti heti lähteä tutustumaan. Suorinta reittiä meiltä sinne on matkaa noin 5 kilometriä, ja viereisen Keskuspuiston polkuja myöten matkaa tulee kilometri enemmän. Tuolla heti Silvolan tekojärveltä Ylästöntielle tultaessa, tien toiselta puolelta lähtevässä metsikössä on nyt tullut ajeltua yksin ja muiden kanssa. Alue on melko täynnä erilaisia singletrack-polkuja, hyvin upeaa XC-henkistä baanaa löytyy useamman kilometrin verran. Enskamiehet joutunevat hakemaan droppeja ja muita hankaluuksia jostakin muualta, mutta itse ainakin nautin tuollaisesta maastosta, jossa polkuvauhtia voi pitää melko reippaasti päällä.

Ohessa maagisen isoveljen generoimaa kuvamateriaalia mun rannetietsikan reittitietojen perusteella. Jatkossa tulen tutustumaan vielä syvällisemmin tuohon alueeseen, nyt mulla on tiedossa neljä eri reittiä sieltä.

Reitti kokonaisuudessaan meiltä kotoa alueelle ja takaisin

Ylästöntie kuvan alareunassa, muuten kuvassa ajamani eri reittivariaatiot

Ei kommentteja: