tiistai 10. joulukuuta 2013

Lontoo 2013

Pari kuukautta on tullut pidetty blogikirjoituksista taukoa, pahoittelen sitä ja yritän jatkossa pysyä enemmän aktiivisena myös täällä.

Monien tapahtumien syksyn jälkeen oli hyvä käydä vähän lomalla hengähtämässä. Kohteeksi valikoitui (taas kerran) Lontoo, mutta kyllähän sielläkin voi mainiosti joulukuussa pyörähtää.
Löysin meille upean boutique-hotellin, nimeltään The Soho Hotel, joka sijainti on varmaankin tuosta nimestä helppo päätellä. Edes itse minä en olllut aiemmin Sohossa majoittunut, joten siinä mielessä keskeinen sijainti oli meille molemmille uusi, vaikkakin Soho oli mulle tietysti jo ennestään tuttu.
Hotellissa oli hienot ja isot huoneet, aivan mahtava aamupala ja klassinen iltapäivän teetarjoilu. Illalla hotellin baari oli aina niin täynnä, että sen tarjoomaa emme päässeet testaamaan. Toki tuolla hotellilla oli aika tyyris hinta, mutta niin nautittava se kyllä oli, että ensi kerralla Lontoon majoitus löytynee samasta osoitteesta.

Mitäpä muuta me muutaman päivän pikalomalla teimme ?
No, kävimme Hyde Parkissa sijaitsevassa Winter Wonderlandissa, joka siis jollakin tavalla vastaa Keski-Euroopan joulutoreja. Tosin briteille näyttää olevan tärkeää erilaiset huvipuistolaitteet ja runsas baaritarjonta, joita tuolta alueelta tosiaankin löytyi. Meillä glögi, Saksassa Gluhwein ja briteissä mulled wine, kaikissa sama idea ja kaikkea on nyt tullut maistettua.

Ulkoilmareissun lisäksi kävimme sekä shoppailemassa että tietysti hyvin syömässä. Ravintoloista listalle tällä kertaa pääsi italialainen Bocca di Lupo, huippuluokan, ja meille jo hyvin tuttu intialainen Moti Mahal, sekä myös hieman hienompi thaimaalainen nimeltään Patara. Kaikki olivat hyviä, ja ehkäpä ei-niin-yllättäen voittaja löytyi Covent Gardenista sijaitsevasta intialaisesta. Lisäksi hieman pubilounasta ja jotakin muuta, niin päivät olivat tässä. Shoppailut sijoittuivat myös akselille Soho-Covent Garden, joissa oli muutenkin erittäin mukava kävellä.

Kuviakin tuli otettua, joten ohessa vielä fiilistelyä matkalta. Joissa sisäkuvissa ei enään iOS-kameran kyvyt oikein riittäneet, joten pahoittelut laadusta...

Hotellin logo

Ja jättimäinen maskotti

Bocca di Lupo, alkuruokia

Väliruoka #1

Väliruoka #2

Kyllä ravintolassa risottoa osattiin tehdä

Winter Wonderland

Näkymä maailmanpyörästä

Lisää näkymiä

Hyde Park joulukuussa

Lisää Hyde Parkin väriloistoa

Winter Wonderland yläkulmasta

Magic Ride vempain, tuo olisi kyllä pitänyt kokea

Afternoon tea, saatavilla myös kuplilla

Kakkuja

Ja klassikoita

Moti Mahal, tutut alkuvihannekset

Alkuruokia jo odotellaanOld Fashioned by Moti Mahal


Maistelumenu

Alkuun juustoja intialaiseen tyyliin


Hieman mausteista kanaa

Ja lisää mausteruokaa

Loistavat lisukkeet

Jälkiruokatee


Brittiläiset jouluoluet, hyviä olivat...

Dog & Duck, aivan loistopubi hotellimme lähellä.

aah, shoppailun jälkeen maistuu aina...

Classic hamburger

Toiselle toista klassikkoa, fish & chips

Fine Thai,

Alkuruoat olivat hyvin mausteisia ja erinomaisiaPääruoka, hieman yllättävä esillepano

Lisää pääruokia

Ja lopuksi aivan huippuhyvä jälkiruoka.


Ei kommentteja: