sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Treenipäiväkirja - syksy 2013

Näin vuoden lopuksi voin myös näyttää treenipäiväkirjani viimeiseltä kolmelta kuukaudelta. Jokunen tämän blogin seuraajista tämän jo tietääkin, eli olen aloittanut valmentajan käyttämisen syyskuun alusta, ja tämä näkyy myös päiväkirjassa. Eli siellä on nyt huomattavasti enemmän rauhallisia PK-treenejä ja yltiörauhallisia palautustreenejä. Jos viimeisen 3 kk:n näkymää vertaa aiempaan päiväkirjaani, niin ero on merkittävä.

Treenikertoja mulla on nykyisin enemmän, ja niiden laatuun sekä suorittamiseen on pitänyt kiinnittää erityistä huomiota, muuten on tullut valmentajalta sanomista. Aiemmin treenit saattoivat olla paljon kovempia, ja sitten on pidetty taukoa. Palautuminen noista treeneistä oli aika usein huononpuoleista, ja jo nyt huomaan mitä tämä kolmen kuukauden ohjattu treenaaminen on saanut aikaiseksi. Juokseminen ja pyöräily tuntuu sujuvan aika paljon kevyemmin kuin aiemmin.

Toki tulevaisuudessa treenaamiseni tulee muuttumaan rajummaksi, kun aletaan kehittämään huippukuntoa, mutta ennen sitä pitää rakentaa pohjat kuntoon. Tämä PK-treenaus taitaa useimmilta samantyyppisiltä aktiivikuntoilijalta kuin mina unohtua kokonaan tai jäädä hyvin pienimuotoiseksi. Ja ainakin itse uskon että tästä tulee olemaan erittäin paljon hyötyä keväällä ja erityisesti ensi kesänä.

Ohessa vielä kuvaruutukaappaus treenipäiväkirjastani. Kolmeen viimeiseen kuukauteen mahtui myös kaksi flunssaa ja melkoisesti matkaduunia, jotka haittasivat säännöllistä treenaamista, mutta silti tuo kalenteri on jo nyt aika hyvännäköinen.

Väreillä on omat merkityksensä. Sininen ja vihreä tarkoittaa iisiä, muut värit jotakin muuta.

Ei kommentteja: