torstai 26. joulukuuta 2013

Tasting Menu 25.12.2013

Joulupäivä jatkui myös perinteisesti, eli tämä kokki siirtyi keittiöön tekemään illan kokonaisuutta. Tänä vuonna olin tehnyt esivalmisteluja muutaman tunnin ajan, joten nyt pysyin aikataulussa. Kello 16 sanoin että alkuruoka tarjoillaan klo 19, ja näin myös kävi. Pääruokana tarjottu karitsan ulkofile oli pöydässä klo 21:30, joten ihan koko iltaa en keittiössä viettänyt. Vaikka itse sen sanonkin, niin ruoka oli oikein hyvää, upeita makuja koko illan ajan. Kun asiat tekee huolella ja tarkasti ohjeita noudattaen, niin onnistuminen on taattua. Oheen vielä muutama kuvaotos eiliseltä, niin voi taas myöhemmin muistella tätäkin iltaa.

Maistelumenun sisältö.

Kolmea erilaista maustekastiketta. Inkivääriä, valkosipulia ja chiliä.

Tästä tuli hyvä marinadi.

Karitsan ulkofileet saivat marinoitua muutaman tunnin ajan.


Kuorittuja luumu- ja kirsikkatomaatteja. Nämä menevät chutneyn pohjaksi.

Lisää makuja chutneytä varten. Sahramin tuoksu on avian mahtava.

Kyllä se tomaattichutney tästä valmistuu, vähän aikaa vielä menee.

Sinapinsiemeniä tuli aika moneen keitokseen.

Samoin limelehtiä.


Oikein hyvä lisukeriisi pääruoan kanssa nautittuna. Hyviä makuja.

Kookoskeitto lautasella.

Chicken Korma, eli väliruoka.


Pääruoka on kypsennystä vaille valmis, eli paistohommiin.

Ja fileiden viimeistely uunissa.

Pääruoka. Mukana myös tomaattiraita ja lisää maustekastikkeita. Oli hyvää.

Hyvä punaviini kruunasi tämän upean illallisen.

Ei kommentteja: