sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lasagne

Eilisen kovan treenin kunniaksi palkitsin itseni ja perheeni ikibraavurilla eli tomaattisella kanalasagnella ja sen seuralaisena nautitulla punaviinillä. Alkuun vielä jämäleivistä tehdyt bruschettat, niin italialainen illallinen oli siinä.

Tämä lasagne eroaa normaalista siinä, että tässä ei ole maitokastiketta lainkaan, vaan maukkaus tulee runsaasta ja kohtuupitkään keitetystä tomaattikastikkeesta. Lisäksi kanatäytteessä on rosmariiniä, hunajaa, kermaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Ruoka on helppo tehdä. Ekaksi laitetaan kananpalat marinadiin, seuraavaksi tehdään tomaattikastike. Hieman yli tunnin kuluttua kypsennetään kanat, lisätään kerma ja aurinkokuivatut tomaatit. Lopuksi molemmat kasataan lasagnevuokaan kerroksittain tuorepastalevyjen päälle. Viimeisen pastakerroksen päälle riittävästi parmesaaniraastetta, koko komeus 200-asteiseen uuniin 45 minuutin ajaksi ja homma on siinä. Helppoa ja hyvää.

Alkuruoka. Vanhat jämäleivät kelpaavat tähän hyvin.

Kanakastike.

Tomaattikastike. Kaikki komponentit luomua.

Puolivalmis lasagne.

Uunia vaille valmista.

Lopputulos 45 minuutin jälkeen. Kiireesti pöytään.

Erinomainen tomaattiruokien viini.

Ei kommentteja: