sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Taste of Helsinki 2014

Meille varma kesän merkki on ruokafestari Taste of Helsinki. Konsepti on ollut suunnilleen samanlainen nyt kolme vuotta putkeen, ja ihan hyvä niin, homma kyllä toimii. 11 huippuravintolaa, joista jokaisen listalla oli 3-4 pientä annosta. Ei pöytävarauksia, jonossa vuorotellen ja maksut vain tapahtuman omalla valuutalla. Ravintoloiden lisäksi viiniä seitsämältä eri maahantuojalta ja kaksi spesiaalibaaria. Siinähän tapahtuman ydin oli.

Ravintoloista sai kaikenlaista ruokaa, joita oikeastaan yhdisti kaksi tekijää. Upeat maut ja henkilökuntien hyvä ja rento meininki. Itsekin tulimme paikalle supernälkäisinä, ja lähdimme 2,5 tunnin kuluttua kylläisinä pois. Juomapuolella parhaat arviot saivat Grand Cru-tasoinen makea gewurtztraminer Alsacesta ja itselleni hieman yllättäen ranskalainen punaviini, jonka nimi ei nyt jäänyt mieleen. Hyvää se kyllä oli.

Kaikkia 11:sta ravintolaa emme testanneet, esimerkiksi suursuosikki Farangin karamellipossun jätimme väliin. Sitä vastoin toisen somesuosikin, eli Henri Alenin hodariravintolan Kaartin Hodari & Hummerin maut tuli testattua, ja kyllähän ne erinomaisia olivat. Top-listalle pääsivät myös Tampereella vaikuttavan Ravinteli Berthan turska-annos ja valitettavan kaukana eli Ahvenanmaalla sijaitsevan Smakbyn kalatartar- ja lammasannokset. Viimeisenä nautittu Ravintola Ask:in jälkiruoka-annos oli jo täydellistä fine-dining osastoa, mutta mitäpä muuta sitä Askin porukoilta voisi odottaa. Erinomainen setti.

Ja jotta näitä annoksia voi vielä jälkikäteen herutella, niin ohessa hyviä tai sitäkin parempia kuvaotoksia eiliseltä...

Turskaa a´la Bertha

Smakbyn karitsaa ja itämeritartar.

Kasvislaatikko a´la Juuri.

Juuren näkemys graaviahvenesta.

Hodareita.

Mainos. Ei edes sponssattu.

Lisää samaa, niin hyvä meininki oli keittiössä että sitä piti ihailla pidempään.

Hummerimakkaraa Demosta. Kyllä, makkara maistui hummerilta ja myös risotto oli tosi hyvää.

Parhaat juomat.

Samat hieman lähempää.

Kolatun juustolautanen. Hyviä makuja.

Jälkiruokaherkku a´la Ask.

Ei kommentteja: