torstai 12. helmikuuta 2015

Lech, osa 3

Nyt kun meillä on viisi hiihtopäivää takana, niin voi helposti sanoa tuntevansa Lechin ja muiden lähikylien eli Zursin ja Zugin hiihtomahdollisuudet aika hyvin. Sen verran pieni kokonaisuus tänä vielä on. Lisää hiihtomahdollisuuksia on toki tullut vuosi sitten avatun Auenfeldjet gondolin avulla, sillä tämän yhteyden kautta pääsee nyt hiihtämään myös Warthin ja Schrökenin kyliin. Itse kävimme piipahtamassa tuolla Warthissa, siellä oli tarjolla rinnelaskua ja meille pieniä variaatioita niistä. Schröckenissä emme ole käyneet, sieltä kun ei hiihtäen pääse takaisin, vaan pitää ottaa bussi.

Meidän mielestä tämän alueen parasta antia ovat olleet ski-routet. Tämä ei nyt varmaankaan tullut kenellekkään yllätyksenä. Suurimmaksi osaksi nämä yleensä täysin ajamattomat, mutta merkityt, reitit ovat turvallinen ja luvallinen tapa viettää rinteen ulkopuolista elämää. Joskus ski-routen jyrkkyys voi olla aika tiukkaa luokkaa, mutta jos variaatiomahdollisuuksia löytyy, niin aina ollaan näistäkin selvitty. Toki osa näistä reiteistä on kyllä sen verran pahoja, että edes meillä ei ole ollut kanttia lähteä niille, eräälläkin lähtö vaatisi hyvin onnistuneita hyppykäännöksiä jyrkässä ja kapeassa kohdassa, joten se on suosiolla jätetty muille ammattilaisille. Lumitilanne on ski-routejen ja offareiden kannalta hyvin kriittinen. Alkupäivien lumisateet mahdollistivat meille loistavia lasku- ja möyrimispäiviä, mutta näin loppuviikosta ja ilman uusia lumisateita, kaikki ski-routet ja helpot offarit ovat täysin puhkikuluttuja. Tälläistä se on, mutta läheiseen St. Antoniin verrattuna saimme varmasti yhden onnistuneen lisäpäivän noiden mestojen koluamiseen, siellä kaikki tuollaiset ajetaan puhki muutamassa tunnissa.

Toinen Lechin hiihtoon liittyvä spesiaali on kuuluisa Valkoinen Kierros, joka siis kiertää Lechin, Zursin ja Zugin kautta ympyrän. Virallisesti noin 23 kilometriä pitkä kierros sisältää viisi nousua ja viisi laskua, joista yksi lasku on 5 km pitkä Ski-Route 33 Zugin kylään. Heti tähän on sanottava että tuo 33:n ei ole oikeaa Ski-Routea nähnytkään, se on vaan normaalia hieman huonommin ajettu rinne. Mutta punainen ja vauhdikas se on, joten jos sellaisesta tykkää, niin siitä vaan. Bonuksena tuolla on myös kaikki muut rinkiä kiertävät laskijat, joita kyllä piisaa. Me teimme oman valkoisen rinkimme, mutta valitettavasti tuota Ski-Route 33:sta on pakko laskea Zugin kylään. Toki itse menimme rinteiden sivustoja, mutta ei se nyt niin huippua ollut. Paremmat variaatiot löytyivät rinkulan muista osista. Ski-Route 33:n hauskinta antia oli löytää risteysmesta, jossa vuonna 2001 jollakin taisi mennä käsitteet oikea ja vasen sekaisin. Itse se en ollut, mutta useimmat tietävät kenestä tässä puhutaan...

Vielä on siis yksi laskupäivä jäljellä, ja sen me käytämme omasta mielestämme parhaiden mestojen koluamiseen. Uutta luntahan tännekin pitäisi tietysti tulla lisää, sillä plussan puolella olevat lämpötilat sulattavat tuota lumikerrosta todella tehokkaasti, ja nyt kuitenkin eletään viikkoa 7...

Parhaat lumifiilistelykuvat ohessa. Videoitakin on otettu, mutta niiden editointi on vielä kesken, ja myös niiden lataaminen muiden ihmeteltäväksi kestää sen verran pitkään, että se pitää tehdä vasta kotona. Mutta niitä on tulossa!
Rinkulan logo. Tätä oli kyllä helppo seurata, ja tulihan tämä tehtyä jo vuonna 2001...

Oma versiomme rinkulasta oli hitaampi, mutta varmasti kauniimpi ja rauhallisempi.

Jees jees, tuonne mennään ja iisisti. Ja ei tietenkään ajauduta mihinkään mahdottomaan paikkaan.

Lumi oli tässä vaiheessa oikein hyvää, vähän raskasta mutta ei vielä häiritsevästi.


Hoplaa, seuraa mua!

Offareiden jälkeen juomatauko, läheisen mökin kyljessä oli lämpötilamittari, joka kertoi...

Ihan mukaavahan täällä juuri nyt on!

No niin, jatketaan taas. Eihän tätä rinkulaa muuteen saada koskaan tehtyä loppuun.

Hyvää ja nautittavaa fiilistelyä.

Ja vielä parempaa. Lumi oli kyllä sohjoista, mutta ei lainkaan kumpareista, joten ei muuta kuin kaasua...

Ja kyllähän tuolla omalla ringillä pääsi sykkeetkin nousemaan....

Hyvät suoritteet on mukava päättää aurinkoterassille.

Jees jees, sama terassi ja samainen hyvä meininki.

Afterit kylällä Lechin tyyliin, eli ekana hieman kuplajuomaa ja sitten jotakin muuta...

Ei kommentteja: