keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Seuraava pysäkki Lech, seuraavana vuorossa...

Tämän vuoden skimbamatka on nyt selviö, lähtö muutaman päivän päästä kohti Itävaltaa ja Lechiä.
Vuonna 2001 on siellä viimeksi tullut oltua, ja silloin emme ymmärtäneet mitään rinteiden ulkopuolisesta hiihtoelämästä, joten tällä reissulla on tarkoitus tutustua hieman toisenlaiseen Lechiin.

Klassisestihan Lech tarjoaa pitkiä, leveitä ja huippukuntoisia sinisiä ja punaisia rinteitä, joissa on mukava nautiskella rinnelaskusta. Tuo ei nyt ole ollut meidän juttu enään moneen vuoteen, joten toivottavasti hoitamattamat Ski-Routet ja oikeat offarit tarjoavat meille paremmin sopivaa nautiskelua.

Kuten tunnettua, Lech sijaitsee 15-20 minuutin bussimatkan päässä St. Antonista, ja tällä paikallahan on legendaarinen maine. Siellä on myös tullut jo useasti käytyä. Anton tunnetaan erittäin hyvistä ja vaativista offareista, ja niiden perässä sinne matkustaa paljon taitavia hurjapäitä. Tämän syyn vuoksi helpoimmat offarit myös korkataan välittömästi lumisateen jälkeen, joten jos korkkaamattomia offareita lähtee hakemaan, niin ihan ensimmäisinä pitää aina hisseissä olla. Tästä syystä Lech on myös huomattavasti helpompi valinta, sillä suurin osa siellä hiihtävistä turisteista ei ole lainkaan kiinnostunut mistään offareista, joten korkattavaa riittää huomattavasti pidempään. Mutta myös Lechissä tähän tarvitaan uusia lumisateita, joita me tietysti ensiviikolle kovasti toivomme.

Lechin jälkeen pitää sitten miettiä seuraavaa kohdetta. Hyviä mestoja on maailma täynnä, itseäni eniten kiinnostavat kohteet vaatisivat hieman pidempää lomaa ja huomattavasti pidempää lentomatkaa. Mutta kohdeaprikoinnissa auttanee oheinen kirja, jonka juuri hankin. Kirja on sopivasti päivitetty vuonna 2014, joten sen sisältämät tiedot ovat varmaankin hyvin kohdallaan.

1000 kohdetta, siitä vaan vertaamaan ja valitsemaan...
 


 

Ei kommentteja: