torstai 5. helmikuuta 2015

Lechin suunnitelmia

Tulevan hiihtoviikkomme ohjelmaan vaikuttaa olennaisesti se, millaista säätä Arlbergin alueelle osuu. Viimeisin raportti lupaa lumisadetta sekä sunnuntaille että maanantaille, ja ainakin meitä tämä ilahduttaa todella paljon. Muutenkin Lechiin on viimeisen kahden viikon aikana tullut yli 60 cm lunta, joten lumitilanne pitäisi olla ok. Mutta uusi lumi on aina sitä parasta, ja sitä siis toivotaan.

Me varmaankin jätetään Lechin kuuluisat siniset ja punaiset lentokentät muille harrastajille, ja suuntaamme itse Ski-Routeille ja myös oikeille offareille. Eniten Ski-Routeja, eli kunnostamattomia mutta merkittyjä reittejä, löytyy läheisten Zugin ja Zursin kylien yläpuolisilta alueilta. Lisäksi viime vuonna avattu hissiyhteys Warthin ja Schröckenin kyliin toi nipun uusia routeja. Offareista meidän taidoille sopivimmat vaihtoehdot löytyvät myös Zursista, esimerkiksi Muggengratin tuolihissin yläpuolelta lähtevä offari. Hieman helpompi offari löytyy Zursin toiselta puolelta, eli Trittkopfin gondoolihissin yläasemalta lähtevä veto.

Ja kun kerran Lechissä ollaan, niin tietenkään ei saa unohtaa heidän omaa klassikkoaan, eli Valkoista rinkiä. Kyseessä on 23 km pitkä hiihtokierros, joka lähtee Lechin kylästä, menee Zursin ja Zugin kautta ja lopulta palaa takaisin Lechin keskustaan. Virallinen kokonaisuus koostuu kuudesta hissinoususta, neljästä rinteestä ja yhdestä Ski-Routesta. Itse olen ajatellut virittää meille oman rinkulan, joka myötäilee tuota virallista reittiä, mutta jossa mahdollisimman moni rinne on korvattu Ski-Routeilla. Meidän versiossa tulisi siis olemaan kuusi nousua, yksi rinne ja neljä Ski-Routea. Tämä setti kuulostaa enemmän meidän versiolta.

Lechin osalta blogia tullaan päivittämään, mikäli yhteydet sen sallivat. Toivottavasti näin tulee olemaan.

Lechin sääennuste. Alkuun kaksi lumisadepäivää, hyvä hyvä!

Koko Arlbergin alueen hiihtokartta. St. Antonista Lechiin pääsee hiihtäen vain supervaativan offarin kautta, onneksi sitä ei tarvitse edes yrittää.

Valkoisen ympyrän logo lähtöpaikalla.

Ei kommentteja: