sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Lisää treeniä

Viimeaikoina fillaritreenaaminen on taas tuntunut erittäin hyvältä, lieneekö syynä vielä aika vähäiset kilometrit tältä keväältä, vai lähestyvät kisat, mutta motivaatio on kyllä ollut kohdallaan. Myös hyvät säät ovat toki edesauttaneet treenaamista.

No, lauantaina vedimme pitkästä aikaa tuttua Luukki-Rinnekoti-R2000 reittiä siihen saakka kun sitä aikataulun puitteissa ehdimme ajamaan. Mukana oli tietysti Mrs. T sekä Mr. R, joka saapui paikalle tänä keväänä Klein Attitude rungon ympärille kasaamallaan jäykkiksellä. Kleinin muotokieli ja rungon väri oli täyttä 90-lukua, pyörän kaikki muut osat olivat sitten puhdasta high-endiä. Pyörän omistajan rakennustavoitteena oli saada pyörän L-kokoisesta alumiinirungosta huolimatta kokonaispaino pysymään alle 10 kilon, ja projektihan onnistui kiitettävästi. Koostaan huolimatta pyörä oli kevyt ja tietenkin erityisen hyvä kiipeämään ja kiihtymään. Itsekin entisenä Kleinin omistajana muistelin haikeana pyörän hienoja ominaisuuksia, mutta toki nykyinen kisapyöräkin kiihtyy ja kiipeää aika kiitettävästi.

Meille tuttu ajoreitti kulkee aluksi pitkin Luukin leveitä ulkoiluväyliä, joissa on hyvä pitää riittävää tempoa yllä. Reitillä on useita mäkiä, joissa voi sitten kokeilla eri nousutyylejä. Itse satulasta käsin katselin jäykkismiehen runttaamista putkelta, ja ajattelin että tuo se kyllä syö voimia. No, reitin paras osuus alkaa Rinnekodilta, eli noin 7 km:n ajon jälkeen. Merkittyä R2000-reittiä myöten kulkeva polku on teknisesti jo melko haastavaa, sisältäen sekä polkua, kallioita, juuria, kiven kiertoa että ainaista mutaa. Luonto oli myös kaatanut muutamia puita reitille, joten välillä saimme taas kantaa pyöriämme. Tällä osuudella on pituutta noin 6,5 km, ja se päättyy eräälle hiekkatielle.

Hiekkatietä pitkin R2000 jatkuu kohti Salmen ulkoilualuetta, mutta onneksi väliin mahtuu vielä yhden kilometrin mittainen kapea polkuosuus, joka menosuuntaan on hyvin viettävä, joten tarvittaessa vauhtia piisaa. Heti kun polku loppuu, niin on parempi kääntää pyörä ympäri ja palata takaisin. Nyt edessä on siis melkein kilometrin nousu, ja koska polulla on myös muutama kivikko, niin osaamattomat voivat siinä särkeä pyöränsä tai itsensä. Tämä polkuosuus vastaa hyvin Tahkon Kinahmin polkua ja sen olosuhteita, eli turhalla kiireellä lopputulos ei yleensä ole kovin hyvä.

Tästä eteenpäin ajoimme paluumatkan hiekka- ja asvalttiteitä pitkin Rinnekodille, sillä aikataulumme oli taas kerran venähtänyt. Rinnekodilta normireittiä takaisin, tällä kertaa mäki- ja vetoharjoituksen muodossa.

Taas kerran erinomainen treeni, pituutta 31 km ja puhdasta ajoaikaa 1 tunti 52 minuuttia.
Ohessa myös GPS:stä napattu ajoreitti:Lisää treenikuvauksia ja paljon muuta myöhemmin tällä kanavalla.


Mr. T.

Ei kommentteja: