keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pääsiäisruokailua - sunnuntai

Pääsiäisen kolmannen ja viimeisen ruoka-aiheisen kirjoituksen paikka on tässä. Pääsiäissunnuntaille oli jo aikoja sitten sovittu ystäviemme T:n ja E:n tapaaminen hyvän ruoan ja mukavien hiihtomuistelujen merkeissä.

Hyvin keväinen ilta ei oikein sopinut lumisten kuvien ja videoiden katseluun, mutta kyllä niistä hyvät muistot jäi. Tux, Tux, Hintertux ja aiheeseen sopivat alkujuomat olivat makoisan kylmiä.

Itse ruokina tarjoiltiin leppoisaa seurusteluruokaa, eli alkuun valkosipuli-sahramikeittoa ja pääruokana karitsan jauhelihalla ja ricottajuustolla muhevoitettua lasagnea. Kaikkien keitosten pääidea oli pitkään keittäminen, ja erityisesti lasagnen tomaatti-jauhelihakastikkeessa useamman tunnin keittäminen maistui erittäin hyvin. Slow-food on aina ihmisen makuhermoille hyväksi. Jälkiruokana tarjottiin marenkikakkua, jonka makeutta toiset ylistävät ja joka toisille voi olla jo hieman liikaa. Sitäkään ei voi minään pikaruokana pitää, aamupäivällä Mrs. T. sen valmistelun aloitti.

Ruokien kanssa tarjottiin itävaltalaista Brundlmayerin Gruner Veltliner Alte Rebeniä vuodelta 2005, ja sitten erilaisia chianteja. Suosikiksi taisi nousta Marchesi Antinorin Peppoli Chianti Classico vuodelta 2008. Jälkiruoan kanssa tarjoiltu Gonzales Byassin Matusalem Oloroso Dulce sherry oli hyvin makeaa ja maittavaa, se pärjäsi hienosti marenkikakun kanssa.

Kiitoksia mukavasta illasta kaikille osallistujille, kaikkien iloksi ohessa vain muutama kuva.

Tästä se pohjan tekeminen lähtee, aikaahan tämä hieman vaatii...

Hitaasti, hitaasti...

Oheistuotteita valmiina pataan heitettäväksi.

Saisiko olla sellaiset pienet alkudrinksut Tuxin tyyliin ?

Alkukeitossa maistuu ainakin valkosipuli ja sahrami.

Skool, tästä se mukava ilta alkoi ja erityisesti jatkui.

Ei kommentteja: