keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pääsiäisruokailuja - kiirastorstai

Pääsiäisenä kuuluu syödä hyvin. Näin me myös teimme.

Kiirastorstaina työpäivän jälkeen aloitettiin juhlapyhien nautiskelut pikaisesti tehdyllä punajuuripestopastalla. Punajuurista, sipuleista, pinjansiemenistä, basilikasta, öljystä, etikasta sekä mausteista keittämällä tehty pesto oli hyvin nopea ja helppo tehdä. Noin 15 minuutin keittämisen jälkeen soseutus sauvasekoittimella, ja pesto oli valmis.

Kun pesto vielä oli kiehumassa, niin sillä aikaa oli hyvä tehdä muut hommat. Eli riittävästi pastavettä kiehumaan, ja mozzarellajuustopalojen pilkkominen, niin ruokahan oli suunnilleen siinä. Kiehuvaan veteen hieman suolaa ja riittävästi pastaa, ja sitten vaan odottamaan pastan kypsymistä.

Kun pasta oli kypsää, niin vesien valutus pois ja tässä kohtaa poikkeuksellisesti hieman öljyä päälle. Tämä siitä syystä, että punajuuripesto ja pasta yhdistetään kuumentamalla ne kattilassa. Sitten kun yhdistelmä oli sopivan lämmintä, niin annokset lautaselle, ja päälle muutama sopivan kokoinen mozzarellapala. Koristeeksi vielä hieman paahdettuja pinjansiemeniä, niin sehän oli siinä.

Nautitaan hyvän valkoviinin kanssa, esimerkiksi Bucci Verdicchio Classico Superiore toimii todella hyvin pinjansiementen kanssa.

Ohessa vielä muutama snapshot kiirastorstain yksinkertaisesta illallisesta.


Valmis punajuuripestopasta

Ja tästä suoraan nauttimaan

Ei kommentteja: