keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pääsiäisruokailuja - lankalauantai

Koska pitkäperjantai meni muiden aktiviteettien kanssa, ja ruokailussakin tyydyttiin torstain rääppiäisiin, niin pitihän sitä lauantaina taas kokata. Ennen kokkailuja asensimme koko perheen voimalla uuden liesituulettimen ja hienon ulkoilman kunniaksi kävimme kevään ensimmäisellä kalliopiknikillä, mutta ne ovat eri juttuja ne.

Meidän lähikauppamme on aivan erinomainen K-Supermarket Mustapekka, josta saa aina tuoretta kotimaista karitsaa. Tälläkin kertaa satsasimme siihen. Täten lauantaina nautittiin alkuun kevään ensimmäisistä parsoista tehdyt parsabruschettat, ja pääruokana karitsan ulkofilettä kahvikastikkeella. Lihan kaverina tarjottiin vihanneslisuke, joka oli koottu punasipulista, parsasta sekä kirsikkatomaateista. Näiden ruokien ohjeita en viitsi tähän kirjoittaa, mutta tarvittaessa ne on saatavilla tekstin kirjoittajalta.

Lopputuloksesta voidaan sanoa, että koko perhe nautti siitä. Nelijalkainen perheenjäsenemme näytti erityisesti tykkäävän pikkuruisista karitsan paloista, joita hänellekin annettiin maistettavaksi. Me aikuiset tykättiin kyllä kokonaisuudesta, ja alkupaloina tarjotut parsabruschettat olivat erityisen onnistuneita.

Hyvät viinit kruunasivat onnistuneen illallisen.

Ja oheen pakolliset kuvaotokset.

Tuoretta parsaa, olkaa hyvä.

Parsabruschettat dijonnaiskastikkeen kanssa, nam.

Pääruoka oli myös maittavaa.

Viini paranee aina karahvin kautta tarjoiltaessa.

Ei kommentteja: