maanantai 8. elokuuta 2011

Barefoot - not naked

Uusimman trendin mukaisesti myös me olemme tutustuneet ns. paljasjalkakenkiin, eli kenkiin joissa ei ole lainkaan mitään vahvistuksia, muokkauksia tai muitakaan tukijärjestelmiä. Kenkien tavoitteena on antaa jalkapohjien hoitaa koko homma, ja kengillä kävely tuntuu suunnilleen samalta kuin kävelisi paljain jaloin. Täsä siis nimi "paljasjalkakenkä".

Meillä on siis käytössä Vivo Barefoot Evo ja Vibram FiveFingers paljasjalkakengät. Molemmilla kävelytuntuma ja pito millä tahansa alustalla on aivan upea, Vivoissa on 4 mm pohjapaksuus (pohja + pohjallinen) ja Vibrameissa tuo lukema on vielä hieman ohuempi. Itse olen myös testannut juoksemista noilla Vivon kengillä, ja ainakin lyhyet matkat niillä toimivat ihan kivasti.

Vivo Barefoot Evo:t ovat ulkonäöltään ihan edustuskelpoiset, ja itse olenkin käyttänyt niitä töissä, vapaa-ajalla ja myös ravintoloissa. Vibramit ovat ulkonäöltään vielä rajummat, joten niiden käyttö rajoittuu enemmän vapaa-aikaan. Vibramien pukeminen jalkoihin on myös haastavampaa, mutta niiden tuntuma maastoon on vielä lähempänä alkuperäistä paljasjalkaideaa kuin Vivoissa.

Molempia kenkiä on saatavilla verkkokaupoista ympäri maailman, nämä yksilöt tulivat meille Englannista.

Vivo Barefoot Evo

Ei kommentteja: