lauantai 6. elokuuta 2011

Teräsmieheni

Niin se mies meni ja suoritti elämänsä ensimmäisen triathlonin. Aika äijä!

Tähän myös jälkikäteen tuntemuksia itse kisasta. Kuntomatkalle lähti 103 kilpailijaa, joista 2/3 oli miehiä. Varmaankin yli 90%:lla kisaajista oli märäkäpuku päällä, joten meitä ensikertalaisia oli mukana 10-20. Uintimatka oli aivan kamala, avovesiuinti oli sitten aivan eri juttu kuin uiminen lämpimässä uimahallissa. Olemattoman uintitreenaamisen ja parin muun ongelman takia olin viimeinen (103.) joka vedestä nousi ylös, noin 15 minuuttia nopeinta miestä hitaampana.

Täysin betonisoiduilla reisillä lähdin pyörämatkalle, joka alussa tuntui täysin mahdottomalta. Pyörä ei ekoilla kilsoilla tuntunut kulkevan mihinkään, ja reitillä oli tuolla osuudella vielä yksi pitkä ja uuvuttava ylämäki. Sykkeet huiteli 160-170 välillä, ja tuntemus samalla tasolla. Onneksi jalat lopulta aukesivat, ja loput 16-17 kilsaa meni jo huomattavasti paremmin. Viimeiset 5 kilometriä meni jo 9 minuutin pintaan, jota voidaan pitää hyvänä suorituksena sateisella ja liukkaalla kaupunkireitillä. Olin fillariosuuden 77. nopein, eli tässä vaiheessa en enään ollut kisan viimeinen. Toki nopeimmat polkijat olivat tässäkin mua selkeästi nopeampia, mutta keskisarjassa erot eivät enään olleet niin merkittäviä kuin uinnissa.

Viimeisenä lajina oli 5 km juoksu, jonka aikana vesisade oli jo ihan kohtalaista. Edelliset lajit tuntuivat myös tässä suorituksessa, mutta muutamia ohituksia tässäkin tuli tehtyä. Olin juoksuosuuden 71. nopein, ja lopussa tuntui että kovempaakin olisin voinut juosta. Ohituksia tuli tässäkin tehtyä, juoksuvauhtini oli lopulta omaa marathonkisavauhtia, eli 5,40 / km.

Lopputuloksissa olin sijalla 83. Parikymmentä kisaajaa jäi siis taakseni. Absoluuttisesti suurin ja merkittävin tekijä löytyy uintiosuudelta. Fillaroinnissa tai juoksussa ei tälläisillä matkoilla kymmentä tai viittätoista minuuttia toisia kiinni oteta, varsinkin kun tässäkin sarjassa oli mukana muutamia jopa SM- ja PM-tason juoksijoita. Jos tuota uintia saisi parannettua about 200%, niin sitten voisin osallistua toisenkin kerran. Jos taas se ei onnistu, niin duathlon (juoksu + fillarointi) taitaa olla oikeampi kisamuotoni.

Lopuksi muutama kuvaotos a´la Mrs. T. Kovasti hän minua juoksuosuudella kannusti :-) 


Kohtuullisesti mennyt fillarointi takana, enään edessä juoksua vesisateessa. 
Kenkien vaihto, Shimanosta Asics:iin.
Tönkköjalkajuoksua a´la Mr. T.
Loppusuoralla juoksukin jo kulki.
Tässähän se sitten oli. Eka triathlon.
Numeroni ei liene enään epäselvä.

Kisaraaseri hotellihuoneessa.

Ei kommentteja: