torstai 18. elokuuta 2011

Levin maastosetit

Lomakiertueella olemme siirtyneet Levin maisemiin. Olimme edellisen kerran käyneet täällä maastopyörillä 2000-luvun alkupuolella, ja silloin täällä ei ollut oikein yhtään järkevää maastoreittiä, vaan ainoastaan pyörän raahaamista tunturikivikossa, tai sitten pururatoja ajellen. Onneksi vajaassa kymmenessä vuodessa tätäkin aktiviteettiä on täällä paljon kehitetty, ja nyt löytyy sekä Levi Bike Park että muutamia XC-ajoon sopivia ympyrälenkkejä.

Ostimme infopisteestä kartan, johon nämä XC-reitit olivat merkitty, ja valitsimme siitä 18 km pitkän Levin kierroksen. Se oli karttaan merkitty sinisellä, eli helpoksi. Osa reitistä oli toki helppoa ja leveää latupohjaa, mutta sen vastineeksi löytyi myös paljon teknistä singleträkkiä, hieno kilometrin pituinen laskupätkä, ja tiukkaa ylämäkeä. Kaiken tämän hyvän vastapainoksi pyöriä sai myös raahata tunturirakassa. Kun pyöriä raahaa ja kantaa 500 metrin verran kivikossa, jossa normaali vaelluskävely olisi myös hankalaa, niin silloin sitä aina miettii kuinka järkevää puuhaa tämä XC-pyöräily on. Onneksi tuota kivikkoa ei ollut kuin tuolla yhdellä pätkällä, ja loppumatka Levin golfkentän maisemissa oli taas hienoa polkuajoa. Ihan hieno ja suositeltava reitti tuo oli, joten mukava fiilis siitä jäi. Mökille tultiin sitten teitä myöten, mäkitreenihän siitä sitten tuli.

Meidän mökki sijaitsee Gondolin lähettyvillä, Ansajotoksen aluella. Vaikka tämäkin mökki on ihan hieno, mutta tässä naapurissa on useita aivan käsittämättömän hienoja ja suuria huviloita. Yksi niistä olisi jopa julkisesti myynnissä, hintapyyntö vaatimaton 1,39 miljoonaa euroa. Pitäisiköhän se ostaa pois, ja muuttaa tänne...

Lopuksi pakolliset kuvaotokset ajoreitiltä:

Levi Bike Park. Lähtöpiste Gondolin yläasemalla. Eritasoisia alamäkireittejä.


"Pienehkö" droppi. Onneksi tuonkin pystyi sivusta kiertämään.
Oikein hyvää polkuajelua, tässä tosin ylämäkeen.

Kivikkoa ja pyörän kantamista sieltä helpommasta päästä.Ei kommentteja: