lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannus

Meillä juhannusta on vietetty omien perinteiden mukaisesti, eli rentoa yhdessäoloa, paljon hyvää grilliruokaa ja monipuolisia juomia. Kaikki tämä ilman ainuttakaan matkustuskilometriä, eli ihan kotiympäristössä.

Meidän tapauksessa grilliruoka tarkoittaa itse alusta loppuun tehtyjä ruokia, ja hiiligrillillä valmistaminen ei koskaan tarkoita mitään pikaruokaa. Päinvastoin. Samoin keittiön puolella tehtyjen alkuvalmisteluihin kuluneita tunteja ei lasketa. Kaikki tämä on osa harrastustani, joten vapaaehtoista ja mukavaa puuhastelua tuo kaikki on ollut.

Juhannuksen menussa on ollut mm. seuraavia ruokia:
Karitsaburgereita ja -vartaita, kauden kasviksia, uusia perunoita, kuhaa ja tietysti gazpacho-keittoa. Lisukkeina paljon erilaisia maustekastikkeita, mm. chimurria, srirachaa, romescoa sekä monkeyglandia.

Hyvältähän ruoat ovat maistuneet, hiiligrillaus antaa aina oman spesiaalimakunsa lihoille ja kasviksille. Juomapolitiikka on ollut myös mukavan monipuolinen, meillä juhannukseen kuuluu aina sangrian valmistaminen, joten sitäkin on tullut nautittua.

Ohessa kuvaotoksia torstailta ja perjantailta, hyvää Juhannusta!

Chimurri-kastiketta tulossa.

Osa maustearsenaalista, kyllä näillä jo pärjää.

Karitsavartaiden marinadi valmistumassa.

Sriracha-kastike valmiina.

Gazpacho-keiton teko, osa 1

Gazpacho-keitto melkein valmiina.

Karitsaburgereihin olutmarinoituja sipuleita.

Aah, lasillinen sangriaa maistuu aina.

Monkeygland-kastike kypsymässä.

Mozzarellapalloja chilin ja basilikan kanssa.

Gazpacho-keittoa lautasella. Bonuksena paistettuja leipäkuutioita.

Kuhaa ja kasviksia. Erinomainen yhdistelmä.

Grillatut vartaat.

Karitsavartaita, kasviksia ja maustekastikkeita.

Jälkiruokana mansikoita ja jääviiniä kanadasta.

Ei kommentteja: