keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kesäloma 2013, osa II

Tässä vaiheessa olemme jo Rukalla, ja täällä majoitus meille jo aiemmin tutussa Kelokodossa.
Mökki on meidän mieleen eli moderni ja myös tämä kotikokki viihtyy täällä oikein hyvin.

Rukahan ei meidän mielestä oikeastaan tarjoa mitään mullistavaa maastopyöräilijöille, ja myös maantieosasto on melkoisen rajoitettua, joten primääristi tämä kohde on pyhitetty vaeltamiselle.

Mutta vaeltaminen täällä, tunturissa ja lähimaastoissa, on kyllä ihan superia. Koirien kanssa lähimaastot ovat tulleet jo hyvin tutuiksi, mutta hyvin nuo epelit selvisivät myös Rukatunturin huiputtamisesta. Alkuun moikkaamiset porojen kanssa, ja tämän jälkeen määrätietoisesti ylös. Alastulo tietysti omia reittejä myöten, ja sitten uudelleen huipulle kiipeäminen.

Lopulta koirat jätettiin mökkiin ja me itse suuntasimme kohti Pientä karhunkierrosta. Läheisestä Juuman kylästä lähtevä 12 km päivälenkki oli meille oikein sopiva vaellus. Itse vedimme sen melkoisella nopeudella, mutta toki pysähdyimme jokaisella tärkeällä ja kiinnostavalla paikalla. Kiinnostavimmat mestat olivat tietysti massiivinen Jyrävän koski ja muutama riippusilta. Faktoja reitistä löytää vaikkapa täältä.

Lopuksi muutama kuvaotos reitin varrelta. Hyvä ja suositelteva reitti, tosin tätä varten pitää matkustaa ainakin Rukalle saakka...

Myllykoski. Ihan reitin alussa ja lopussa. Aika hieno mesta.


Jyrävä. Eihän tämä kuvassa näytä miltään, mutta livenä upea.

Lisää henkistä voimaa Jyrävän ympäristöstä. Varmasti toimiva konsepti.

Hey, I done it.Ei kommentteja: