tiistai 11. maaliskuuta 2008

Alkuvuoden 2008 parhaat levyt

Raflaava otsikko, mutta omalta kantilta katsottuna tästä ei ole kahta sanaa:

Herrä Ylppö ja Ihmiset: Sata Vuotta
Kauko Röyhkä & Riku Mattila: Kauko Röyhkä & Riku Mattila

Molempia on viimeaikoina tullut kuunneltua hyvin paljon, ja tällä hetkellä Kaukon levy kuullostaa jopa hieman paremmalta kuin Herra Ylpön.

Kauko & Riku yhdistelmä on tietysti toiminut jo aikoja sitten Narttu kuvioissa, mutta että edelleen kaksikko pystyy tälläiseen tasoon, niin kyllähän se hivenen yllättää. Kokonaisuus on hyvin vahva, mutta mielestäni muutama biisi silti nousee muiden yläpuolelle:
* Helvetti
* Hotelli
* Anna
* Kaks vuotta sujut

Niin, ja jos siirrytään toiseen levyyn, eli Herra Ylpön ja Ihmisten uutuuteen,
niin tämä bändi on varmaankin yksi lauttasaarelaisen Herra Ylpön sivuprojekteista, ja sinänsä on hauskaa että sekä hän että Kauko Röyhkä asuvat samalla alueella.
Etteivat vaan olisivat jopa naapureita, ja siellä jossakin kalaravintolassa on sitten yhdessä "loppueditoitu" nämäkin levyt...

No, odotukset tämän levyn suhteen olivat selkeästi kovemmat kuin esim. Kaukon vastaavan, sillä Herra Ylpön primääriorkesteri Maj Karma on kuulunut vuosia oman diggailulistani kovimpaan kärkeen. Lisäksi eka sinkkulohkaisu "Sata Vuotta" lupasi melkoisesti erilaista materiaalia. Ennakko-odotuksista poiketen levyllä onkin yllättävän paljon Maj Karma tyyppistä rypistystä, joka toisaalta on hyvin tutun ja varman kuuluista, mutta toisaalta taas olisin jopa toivonut että suurimmat paahtamiset olisivat jätetty seuraavalle Maj Karman levylle.
Jos levyltä halutaan hakea huippukohtia, niin tokihan niitäkin löytyy. Esimerkiksi Nelosen uutuussarjan mainoksen musiikkina kuuluva "Kleopatra" tulee varmasti kuulumaan vuoden 2008 parhaimpiin kotimaisiin kappaleisiin.
Tekstissä mainittujen kappaleiden lisäksi muita itseäni erityisesti innostavat kappaleet ovat:
* Tyttö epäkunnossa
* Videovuokraamon tyttö
* Loppu

Loppukaneettina voisin sanoa että tässä on kaksi levyä jotka tulevat kestämään paljon kuuntelua. Todennäköisesti näistä kahdesta Kauko Röyhkän & Riku Mattilan uusin tuotos tulee löytymään vielä vuosien jälkeen omalta "todella kovat levyt" listalta...


Mr. T.

Ei kommentteja: