keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Kevään urheilut - osa II

Itselläni toinen vuoden 2008 tärkeimmistä urheilutapahtumista on ensimmäiseen marathon-juoksuun osallistuminen. Luonnollisesti valitsin kisaksi Helsinki City Marathonin (HCM), joka juostaan elokuun 16. päivä.

Oikeastaan se että tämä olisi ensimmäinen marathon-juoksuni, ei pidä täysin paikkaansa. Nimittäin lähdin joskus kauan sitten nuorena miehenä HCM:ää juoksemaan, tapahtumaan mitenkään määrätietoisesti treenaten tai valmistuen.
No, tuolloin noin 15 vuotta sitten ainakin liian kova alkuvauhti kostautui ylitsepääsemättömän seinän muodossa, ja keskeytys hieman 32 km:n jälkeen oli tuolloin kohtaloni. Toivottavasti näin ei tule käymään tällä kertaa.

Eli nyt tavoitteenani on järkevän treenaamisen ja valmistautumisen, esim. levon ja tankkaamisen kautta, päästä maaliin ja juoksusta nauttiminen.
Toivottavasti myös loppuaikani tyydyttää myös itseäni :-)

Nyt jo muutamia vuosia jatkunut keskeytymätön juoksuharrastus antanee riittävän pohjan marathonin läpiviemiseksi.
Pitkiä PK-lenkkejä on vedetty läpi lumi- ja räntäsateen, ja syke- sekä matkamittarilla on pyritty pitämään sykkeet ja vauhti riittävän alhaalla.
Välillä on tietysti treenattu myös VK-vauhtia, mutta tällöin lenkin pituus on yleensä ollut 10 kilometrin hujakoilla.

Jatkuva duunimatkustaminen tietysti hieman hankaloittaa säännöllistä treenaamista, mutta onneksi juoksukamat mahtuvat pieneen tilaan. Nytkin ne ovat mukana täällä Englannissa, josta tätä kirjoitan, mutta säät ovat taas kerran täällä
saarella osoittautuneet hivenen haastaviksi. Haasteista huolimatta olen päässyt täällä kahdesti lenkille, toinen oli VK-vauhtinen 9 km ja toinen PK-vauhdilla tehty 11 km. Kohtuullisen vilkkaan ajotien vieressä juokseminen ei tietenkään ole
sitä kaikkein parasta juoksua, mutta tulipahan taas ihmeteltyä englantilaisten liikennekulttuuria muutaman kerran.

Ennen tuota h-hetkeä käydään tietysti katsastamassa kevään juoksukunto Helsingin 1/2 marathonilla, eli HCR:ssä 10.5.
Parina viime vuonna loppuaikani HCR:ssä on ollut alle 2 tunnin, viime vuonna jopa selkeästi alle, joten tämänvuotinen aika voi taas olla yllätys ainakin itselleni. Toivottavasti positiivinen sellainen. Ja jo ennen HCR:ää pitää aloittaa yli 20 km:n PK-lenkkien vetäminen, ja kesällä pitää sitten pyrkiä juoksemaan muutama yli 30 km:n pyrähdys...

HCR:n ja kesäkuun lopun Tahko MTB:n jälkeen alkaa primääritreenaaminen HCM:ään, toivottavasti 1,5 kuukautta riittää tähän.
Elokuussahan tämä sitten nähdään.


Mr. T.

Ei kommentteja: