perjantai 26. marraskuuta 2010

Arkivapaa

Meille kotiutui viime heinäkuussa koiranpentu. Koska pennun hoitoon ei työnantajalta herunut äitiysloman tai hoitovapaan kaltaisia etuja, mietimme työjärjestelyt syksyksi uudelleen. Aikaisemmilta vuosilta kertyneillä lomarahavapailla olen tehnyt kesälomasta lähtien neljäpäiväistä työviikkoa. Vapaapäivät olen pitänyt keskellä viikkoa. Järjestely on osoittautunut loistavaksi, ja voisin mielihyvin jatkaa tällaista työrytmiä pidempäänkin.

Arkivapaalla herätään aikaisin, samaan aikaan kuin töihinlähtijäkin. Mutta arkivapaalla kaadetaan lisää maitokahvia ja syvennytään hesariin, kun toiset lähtevät töihin. Rauhallisten aamutointen jälkeen suunnataan koiran kanssa pitkälle lenkille metsään. Kuljetaan ja puuhaillaan yhdessä ilman kiirettä. Vuodenaikojen vaihtumisen, lintujen muutot ja päivän lyhenemisen on huomannut ihan eri tavalla kuin näinä kaikkina tiiviinä työvuosina.

Päivällä ehtii hyvin myös hoitaa omat treenit valoisaan aikaan. Joskus harvoin olen tehnyt suursiivouksen tai käynyt kaupungilla arkipäivän suomassa rauhassa shoppailemassa ja kahvittelemassa tai leiponut. Iltapäivisin startataan taas koiran kanssa lenkille. Laskeskelin jossain vaiheessa olevani arkivapaan aikana ulkona 3-5 tuntia. Sitten keitetään pannullinen teetä ja luetaan kertyneet lehdet, kuunnellaan musiikkia ja rentoudutaan. Ja aletaan odottaa työstä palaavaa miestä.

Minusta tulisi ihan hyvä kotirouva. Oikeasti.

Ei kommentteja: