torstai 18. marraskuuta 2010

Beaujolais Nouveau 2010, osa II

Voiko sitä mukavampaa tapaa olla viettää torstai-iltaa kuin maistelemalla uusia viinejä?
No, mahdollisesti on, mutta kyllä ainakin täällä meillä jokavuotinen marraskuun kolmas torstai on pyhitetty uuden sadon Beaujolais Nouveau viinien maisteluun, arvosteluun sekä tietysti nautiskeluun.

Tänäkin vuonna Alko tarjosi kahta eri vaihtoehtoa, Pierre Dupondin Beaujolais Villages ja Mademoiselle Mommessinin Beaujolais Nouveau. Molemmille viineille yhteistä on tietysti sama Gamay-rypäle, hiilihapotuksella nopeutettu käyminen ja jotakuinkin samanlainen makumaailma. Kumpikaan viini ei ole tarkoitettu säilytettäväksi, joten joulun 2010 jälkeen näitä ei kannata nauttia.

Jos viinejä halutaan jotenkin arvioida, niin melko mehumaisihan nämä ovat. Klassisten täyteläisten Rioja-viinien ystävän ei näitä kannata maistaa, tai ei ainakaan silloin jos ei tiedä millainen makumaailma on tulossa. Hedelmäisyyttä, erityisesti kuplivaa vadelmaa ja hivenen makeampaa banaania näistä uusista viineistä aina löytyy, tosin viime vuonna poreilut olivat mielestäni voimakkaampia, ja ehkäpä se on tärkeä juttu näissä uuden sadon viineissä.

Itse nautimme viinejä klassisesti suolaisen juustoisten kalkkunapiirakan kanssa, ja ainakin tuollaisen maualtaan miedon piirakan kanssa Villages viini toimi ihan mukavasti. Muutenkin tuntui että pienemmältä alueelta kerätyistä rypäleistä tehty Villages maistui taas kerran paremmalta kuin hivenen halvempi Mommessinin Beaujolais Nouveau. Hintahan näissä viineissä ei päätä huimaa, molemmat lähtevät Alkosta alle 8 euron.

Mutta tässä kirjoituksen ohessa jatkamme maistelua, joten torstai-ilta jatkuu mukavissa merkeissä.
Ihan viinikulttuurin edestämiseksi suosittelen kuitenkin kaikille tutustumista näihin uuden sadon viineihin, kunhan vaan tiedostaa mitä tuleman pitää.

Ohessa vielä muutama kuvaotos illan päätähdistä.
   

Ei kommentteja: