keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Urheilupäivityksiä

Välillä pitää palata tämän blogin alkuperäiseen ideaan, eli omien urheilusuoritusten julkistamiseen ja niistä kertomiseen. Näin marraskuussa, kun kaikki kilpailut ovat jo kaukainen muisto, on ehdottomasti viimeinen hetki aloittaa peruskuntokausi. Ilman kunnollista, kestävää ja hyvin rakennettua PK-pohjaa ei voi kuin ainoastaan unelmoida hyvistä kisatuloksista vuonna 2011. Tämän olen todennut jo vuosia sitten, ja erityisen tärkeään rooliin hyvä peruskuntopohja tulee pitkäkestoisissa kisoissa kuten vaikkapa TahkoMTB ja kaikki maratonit.

Itse rakennan peruskuntoa lähinnä juoksemalla, mutta tokihan sitä voisi tehdä myös pyöräilemällä tai sitten talvella hiihtämällä. Tärkeintä tässä rakennusvaiheessa ovat riittävän pitkät lenkit sopivan alhaisella sykkeellä. Tietenkin myös muunlaisia treenejä tarvitaan, muutenhan tämä menisi totaalisen synkäksi jynkytykseksi heikosti valaistuilla poluilla ja kävelyteillä.

Tänään vedin oikein mukavan PK-juoksutreenin miellyttävässä pikkupakkasessa. Lenkin pituudeksi tuli 16 kilometriä, ja kun siihen kului aikaa noin 1 h 30 min, niin vauhti oli itselleni sopiva. Keskisyke oli 144, johon olen tyytyväinen. Itselläni juoksussa syke nousee hyvin helposti yli 140:n, ja jos sitä haluaisi pitää jossakin 120-130 välissä, niin juoksuvauhtia pitäisi hidastaa suunnilleen rivakaksi kävelyksi.

Eilen oli vuorossa paljon sykevaihtelua ja pyrähdyksiä sisältänyttä salibandyä, joka toimii hyvin vastapainona tasaiselle juoksutreenille. Loppuviikolla lähdemme kaikki kolme tutustumaan Vierumäen tarjoamiin urheilu- ja harrastuspalveluihin, luulen että sieltä tulee paljon kaikenlaista mukavaa eteen.


Mr. T.
 

Ei kommentteja: