lauantai 28. toukokuuta 2011

San Sebastian, por favor

Vihdoinkin täällä.!!
Pitkään suunniteltu uusintareissu häämatkamme maisemiin käynnistyi tänään lennolla Helsinki-Frankfurt-Bilbao. Kokonaisuutena lento tänne oli kaikella tavalla onnistunut, joten ei siitä mitään enempää,
Ja kun autonvuokrauskin meni ihan putkeen, niin olimme valmiit valloittamaan maat ja mantereet hyvällä asenteella. Vuokramersulla huristelimme kohti San Sebastianin kaupunkia, reittinä tietenkin näppärä ja mutkainen vuoristo- ja rantatie, eikä suorin mahdollinen moottoritie.

Kun pääsimme kaupungiin, niin navigaattorin ansiosta hotellimme löytyi heti, ja pitänee kyllä sanoa että hotelli edustaa tasoltaan parasta A-luokkaa. Hotellilta oli noin kymmenen minuutin kävelymatka lähimmälle rannalle, Playa de Zurriolalle ja sieltä saman verran vanhaan kaupungiin eli Parte Viejaan.

Alkuillasta pientä pyörimistä läheisessä Grossin kaupunginosassa, ja sitten ekat tapakset eli paikallisesti pintxoset huuleen. Uskottaman hyvänmakuisia leipäsiä, joissa oli päällä kaikenlaista merenelävää. Makupalojen huuhtelu paikallisella siiderillä, ja takaisin hotellille. Illallinen rantaboulevardilla sijaitsevalla Ni Neu ravintolassa oli myös onnistunut. Otimme maistelumenut, joka sisälsi sekä erinomaisia että vähemmän onnistuneita makuelämyksiä. Ykkössektoriin pääsi mm. sardellisalaatti ja erinomainen turska oliivikastikkeella. Sitävastoin mustekala-annos ei ihan päässyt suosikkilistalle. Maistelumenu, joka sisälsi 5-6 ruokalajia, hinta ei ollut paha, ainoastaan 38 euroa per henkilö. Tähän päälle sopivasti juomaa, niin iltahan oli siinä. Päivä oli ollut pitkä, joten tuupertuminen isoon sänkyyn tapahtui reippaasti ennen puoltayötä.

Tämä kirjoitus tehdään aamiaisen tuomalla energialla. Kyllä sitä nyt jaksaa kaupungia kiertää. Tavoitteena on tutustua vanhaan kaupungiin ja sen ympäristöön. Tätä auttaa täysin pilvetön taivas, mutta onneksi lämpötila on melkoisen suotuisa, 18-20 astetta.Mr. T.

Ei kommentteja: