lauantai 29. elokuuta 2015

Tour de Helsinki 2015

Maantiepuolen kisakauden päätös lähestyy, eli huomenna polkaistaan järjestyksessään 10. TdH. Matkan pituus 140 kilometria, ja ihan pelkkää tasaista tuo reitti ei kyllä ole. Esimerkiksi Bodom-järven pohjoispuolelta kun käännytään kohti Velskolaa, niin eteen tulee muutama sellainen mäki, joita maantiepyöräilypuolella arvostettu selostajakaksikko Selin & Selin kuvaisi "seinäksi". Kovimmalla mäellä on jyrkkyyttä yli 12%, mutta toki pituutta hieman vähemmän kuin Alpeilla vastaavilla seinillä tuppaa olemaan. Mutta kyllä nuo mäet silti ihan tuntuvat, vaikka kisa on tuossa vaihessa vasta alkutekijöissään.

Oma valmistautumiseni on mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Viimeinen kova treeni keskiviikkona, sen jälkeen avaava hieronta torstaina, ja viimeinen kevyt pyöritys perjantaina. Tutun tankkauksen aloitin torstaina, ja tänään en enään tankkaa niin paljoa. Huomenna aamulla pitäisi siis olla iskussa, ja pyörän kulkea viimevuotista kovempaa. Sehän sitten nähdään.

Sääennuste huomiselle on ihan hyvä. Ei sadetta, ja sopivan lämmintä. Tosin vastatuuleen pitää matkan loppuosa polkea, mutta toivottavasti tuo tuuli ei liikaa pääse meitä häiritsemään.

Niin, ja tänä juhlavuonna kisaa voi myös seurata livenä, eli selain kohti YouTubea ja sohvalle.

Ohessa valmistelukuvia tältä iltapäivältä:

Tällä numerolla tänä vuonna. Ja numero perinteisesti kiinni paitaan, ei pyörään.

Samoin ajanmittaus tapahtuu perinteisellä koodatulla sirulla.

Kypärä, check. Ajolasit ja -hanskat, check. Hiilaripatruunat, check.

Tubelessille sopivat kisapaineet, näillä mennään.

Sähkövaihtaja ja sen analysointikomponentti on myös kisaa varten tarkistettu.

Sunnuntain retkieväät.

Palautus- ja kisajuomapöntöt. Toista otan kisaan mukaani, mutta en koko pönttöä.

Salainen komponentti. Google voi toisia auttaa tämän merkitystä haettaessa.
 

Ei kommentteja: