perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kesäloma 2009 - osa I (Munchen)

Lomareissumme on edennyt Muncheniin saakka. Täällä on ollut hyvin ukostavaa viimeiset päivät, lämpötila huitelee lähellä 30 astetta ja tänään saatiin sadetta ja salamia aivan reippaasti.

Matka tänne pohjoisen Travemundestä meni melko kivuttomasti, paikallisia moottoriteitä pääsi ajelemaan reippaammalla nopeudella ja itse selvisimme perille ilman pahempia jonoja. Toiseen suuntaan noita ikäviä jonoja saimme kyllä bongata, onni oli jälleen puolellamme!

Ja mistä se Munchen on ainakin tunnettu - no ainakin olutkulttuurista!
Siitä mekin olemme päässeet nauttimaan, tosin sadekuurot ovat estäneet oikeiden biergardeneiden valloittamisen, mutta bierhauset ja niiden tarjoamat erinomaiset vehnäoluet ovat kyllä tulleet sopivan tutuiksi. Ja mikä parasta, täällä hyvänmakuinen ja riittoisa olut ei maksa edes mitään käsittämättömiä summia. Tästä voisi moni paikka kotimaassa ottaa oppia.

No, tokihan sitä on myös muuta kulttuuria tutkittu ja myös hieman shopattu, joten kokonaisuus jää mukavasti plussan puolelle. Tälle päivälle suunniteltu fillarointi kaatui iltapäivän pitkään sateeseen, mutta korvasimme sen kuluttamalla aikaa..., no paikan tyyli lienee helppo arvata...

Huomenna matka jatkuu kohti Italiaa. Siellä siis maalina Liguria ja pieni kylä nimeltään Finale Ligure. Sieltä sitten lisäraporttia.


Mr. T.

Ei kommentteja: