tiistai 21. heinäkuuta 2009

Kesäloma 2009 - osa VI (Ranska)

Tuttujen alppimaisemien jälkeen suuntasimme siis kohti Annecyä ja sieltä sitten seuraavana päivänä kohti Alsacen viinialueen pääkaupunkia Colmaria. Itse Annecy vaikutti näin kesällä hyvinkin miellyttävältä kaupungilta, iso järvi ja läheiset alpit tekivät kaupungin keskustanäkymistä oikein hienon. Saavuimme kaupunkiin iltapäivällä, ja pienoisen taistelun jälkeen löysimme autolle parkkipaikan. Tämä parkkipaikan metsästäminen kaupunkien keskustoista on aina sellaista arpapeliä, jossa yleensä ei ole kuin yksi viesti - "tämä arpa ei voita". Mutta toisaalta ilman hotellin keskustasijaintia ei yleensä pääse näkemään mitään kiinnostavaa, joten tällä menetelmällä tultaneen myös jatkossa toimimaan.

Suorastaan lupaavan niminen hotellimme (Hotel Splendid) löytyi heti, varauksemme oli kunnossa, ja hyvin ilmastoitu huone oli myös miellyttävä yllätys. Mrs. T. singahti heti vaatekauppaan, koska puhtaat vaatteet alkoivat loppumaan, ja Mr. T. käytti saman ajan tutustumalla minibaarin sisältöön.

Illalla kiertelimme kaupunkia, totesimme että tässä kaupungissa on myös muita turisteja ja otimme kunnon turistien tapaan myös riittävästi valokuvia. Aikaisin nukkumaan, sillä seuraavan aamun aloitimme reippaalla urheilusuoritteella. Mr. T. lähti juoksemaan ympäri Annecy-järveä ja Mrs. T. vastaavasti urheili samaa reittiä muilla välineillä. Aamusuorituksen jälkeen totesimme aamiaisen oikein runsaaksi ja hyvin ranskalaiseksi - tässä kohtaa tuo ei ole moite, päinvastoin.

Täältä matkamme jatkui kohti Colmaria ja Alsacen viinitiloja, josta sitten lisää tekstiä myöhemmin.


Mr. T.

Ei kommentteja: