perjantai 24. heinäkuuta 2009

Kesäloma 2009 - osa VII (Ranska - Alsace)

Lomamme toinen pääkohta oli tutustuminen Alsacen viinialueeseen, käynti muutamalla viinitilalla ja tastingissä sekä alueen pikkukylien ihastelu. Itse asuimme alueen "pääkaupungissa" eli Colmarissa. Kaupunki jäi mieleemme hyvin miellyttävänä ja arkkitehtuurisesti äärettömän kauniina. Kaupungin talot olivat hyvin värikkäitä, ja kaupungin pitkä historia näkyi kaikkialla. Samoin myös Tour de France kilpailu, jonka yksi etappi päättyi juuri Colmariin:


Kaupungin keskusta oli melkein kokonaan pyhitetty jalankulkijoille, mitä nyt autolla ranskalaiseen tapaan mekin siellä muiden turistien joukossa ajoimme, sillä hotellimme sijaitsi aivan kaupungin ytimessä:


Ja sitten siihen pääsyyhyn, miksi me Colmariin tultiin - Alsacen viinit! Alueen viinejä myytiin tietysti jokaisessa nurkassa, ja katuravintoloissa niiden hintataso oli ihailtavan edullinen. Harvemmin sitä erinomaista gewurtzia tai pinot grissiä saa ravintolassa 20 euron ulosmyyntihintaan. Seuraavana päivänä kun ajoimme viereiseen Ribeauvillen kylään ja tutustuimme mm. Andrea Kientzlerin tilaan, niin havaitsimme että hintataso pysyi kautta linjan edullisena - tai ainakin huomattavasti Suomen hintoja halvempana. Hyvä niin, ja tokihan mukaamme tarttui 14 pulloa mm. Kientzlerin ja Domaine Ostertagin laatutuotteita. Paras tasting-tapahtuma oli Domaine Ostertagin, jossa tämän pienen perheyrityksen eräs omistajista Annie Ostertag kertoi laajalti heidän viinien taustoista, bioviljelystä ja kaikesta muusta. Erinomainen kokemus!. Samoin ajelu pitkin Route des Viniä myöten eri kyliin jäi kyllä mieleemme. Alla muutama kuvaotos matkan varrelta:


Kaikenkaikkiaan Colmarista ja Alsacesta jäi meille erittäin positiivinen kuva, jonka ansiosta meidän diggaama ranskalaisuus sai taas muutaman ylimääräisen plussapisteen.

Mr. T.Ei kommentteja: