torstai 16. heinäkuuta 2009

Kesäloma 2009 - osa III (Finale Ligure MTB)

Koska yksi syy Finaleen tuloon oli netistä luettu artikkeli paikan hienoista single track MTB-reiteistä, niin tottakai niitä piti päästä testaamaan. Teimme kuitenkin kaksi virhettä ajojen mukavuutta ajatellen:

1. Luotimme siihen että paikanpäältä voi vuokrata hyviä MTB-pyöriä
2. Luotimme siihen että paikanpäältä saa hyviä karttoja

Molemmat ylläolevat tekijät olisi pitänyt tällä kokemuksella jo tiedostaa vääriksi, eli vuokrapyörät olivat Konan "all-mountain" tyyppiset järkäleet Deore/LX/STX/XT-osilla ja meille käsittämättömillä 14-15 kg:n kappalepainolla. Pyörät kyllä toimivat moitteettomasti. Lisäksi ainut Tourist Infosta saatu kartta oli useasti ristiriidassa maastosta löytyneiden merkkien kanssa, joten myös alaspäin ajelussa piti olla jatkuvasti hyvin tarkkana. Itse reitit olivat kyllä ihan hienoja single trackkejä, sitten kun niitä pääsi tai uskalsi lähteä alaspäin ajelemaan. Jotta noille reiteille pääsi, niin alkuun piti aina polkaista ylöspäin jatkuvasti ja jyrkästi kiemurtelevia asvaltti- ja hiekkateitä. Noita mäkiä noilla möhkäleillä ylöspäin hinkatessa Tahkon ylämäet tuntuivat aika kepoisilta. Mutta onneksi palkinto odotti aina ylhäällä, ohessa kuva La Manien hienosta reitistä ja näkymistä:Finalen kylässä oli myös mukavaa ajella pienillä kujilla, joihin paikan kaoottinen liikenne ei onneksi yltänyt, ohessa sample myös näistä näkymistä:Lopputuloksena voisin sanoa että jatkossa aina omat pyörät mukaan, riittävästi etukäteistutkimista a´la Internet ja myös paikallisen oppaan palkkaaminen yhdeksi ajopäiväksi. Näin varmistamme paremmin onnistuneet ajot Alpeilla, missä ikinään me seuraavaksi ajammekin.Mr. T.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Päädyin jollain Liguren hakusanalla googlesa tänne blogiin!Tietty pitää heti jättää kommentti:D

Kiva kun olette löytäneet Finale Ligureen, mutta harmi että ei ehkä mennyt ihan nappiin omat odotuksenne mtb-kokemuksen suhteen;)
Alpeilla tosiaan useimmiten (Gardaa lukuunottamatta) on parhaat polkuapajat aika vaikeasti löydettävissä. Nettiä kannattaa surffata ahkerasti, ja etenkin Saksalaisista pyörälehdistä löytyy usein hyviä reittiohjeita karttojen kera. Tosin Saksaa täytyy siinä tapauksessa vähän ymmärtää;) Ja valitettavasti aika usein pyörätarjonta on aika huonoa kylissä,että melkeen suosittelen poikkeuksetta oman pyörän mukaan ottoa jos on tarkoitus ajaa enempi ku yks päivä.

Me ollaan pitkään käyty Finale Liguressa ajamassa, useimpina vuosina sekä keväällä ja syksyllä. Nykyään polut on toki tosi tutut,mutta meni siinä aikansa alkuun että löytyi. Ja niinhän se tuolla alpeilla yleisesti menee, että sitä parempi polku mitä korkeammalle jaksat polkea:D

Toivottavasti eksytte Finaleen,tai muualle alpeille joskus toistekin, ei parempaa aktiivilomapaikkaa olekaan kun alpit!

Liisa