torstai 16. heinäkuuta 2009

Kesäloma 2009 - osa IV (Cinque Terre)

Koska Liguriassa olimme, niin päätimme myös käydä ihastelemassa Unescon Heritage listalta löytyviä viittä kalastajakylää, jotka tunnetaan nimellä Cinque Terre. Ajomatka Finalesta reunimmaiseen kylään nimeltä Riomaggiore oli suunnilleen 180 km, varsinkin kun ajoimme suurimman osan rantatietä. Kylään mutkatietä pujotellessa alkoi hieman ihmetyttämään, miksi ihmiset olivat jättäneet autonsa ylös vuorille. No, se selvisi heti kun ajettiin kylän alkuun - parkkipaikat olivat absoluuttisen täynnä ja mahdollisesti vapautuviin paikkoihin oli suunnilleen 1,5 tunnin jono.

No, me käänsimme Audin nokan takaisin vuoristoon ja vedimme auton parkkiin noin 2 km:n päähän kylästä. Sieltä sitten alamäkeä kävellen takaisin kylään, helppo homma. Tosin matkalla havaitsimme että paikallinen poliisi oli laputtanut ison osan kapean mutkatien pientareelle parkkiin vedetyistä autoista, ja meidän auto oli komeasti risteysalueelle parkkeerattu...

Itse Riomaggioren kylä oli kyllä uskomattoman hieno. Hyvin kauniita ja värikkäitä taloja, jotka oli rakennettu suoraan vuorenrinteeseen. En tiedä miten tuo rakentaminen oli onnistunut, mutta arkkitehtuuri ja talot olivat aivan älyttömän hienoja. Ohessa pieni kuvamuisto tuosta kylästä:Kylästä lähti noin 6 km pituinen kapea kävelyreitti seuraavaan kylään nimeltään Manorala.
Tuota reittiä kutsutaan myös nimeltä Via dell´Amore - rakastavaisten polku. Polku tarjosi toinen toistaan hienompia ja jylhempiä näkymiä ja pudotuksia suoraan Välimereen.

Kävelimme polkua kaksistaan ja ihmettelimme näitä uskomattoman hienoja näkymiä. Oheisesta kuvasta voi saada jonkinlaisen käsityksen polun tarjoamista näkymistä....

Lopuksi kävimme paikallisessa viinikaupassa ostamassa pari tuliaispulloa, ja sitten aloitimme kapuamisen takaisin autolle. Kumma kyllä, 2 km kävely jyrkkään ylämäkeen 30 asteen kuumuudessa oli aika hiostava juttu - onneksi autossa oli kunnolla toimiva ilmastointi ja jostakin kumman syystä ei edes sakkolappua ikkunassa. Täten tämä teksti voidaan lopettaa sanomalla että Cinque Terre La Spezian kaupungin lähellä on ehdottomasti suositeltava kokemus!


Mr. T.

Ei kommentteja: