sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kesäloma 2009 - osa V (Alppien ylitys)

Italiasta suuntasimme jo takaisin kohti kotia, mutta tokihan matkamme oli oikeasti vasta puolessa välissä. Kohteenamme oli Annecyn kaupunki, joka oli meille aiemmin tuttu vain talvisilta läpiajomatkoilta erilaisiin alppikohteisiin, mm. Chamonix ja Val d´Isere. Vaihtelun vuoksi halusimme taas mutkitella, eli ajoimme pikkuruista alppitietä alppien ylitse. Tieltä avautuivat aivan mahtavat maisemat, hienot lumiset huiput vain korostivat kontrastia aikaisempaan Välimeren maisemiin. Ohessa pari nopeaa klikkausta.
Ja kun saavutimme Col de L´Iseren huipun (2770 metriä merenpinnasta), niin ulkoilma oli muuttunut aivan täysin. Kova tuuli ja lämpötila reippaasti alle 10 astetta. Siinä kun oli tuota nousua A4:n 211 hevosvoiman turvin tehnyt, niin kunnioitusta herätti ne useat maantiepyöräilijät, jotka pelkällä polkuvoimalla olivat tuohon samaan pisteeseen päässyt.


Loppumatka meille tuttuun Val d´Isereen mentiin sitten sellaista alamäkeä, jossa kaikkien kulkuneuvojen jarrut olivat kovilla. Nimittäin harvemmin sitä oikeissa laskettelurinteissä pääsee tavallisella autolla ajelemaan, me tulimme sekä punaista ja yhtä sinistä rinnettä alas. Tämän huiman suoritteen jälkeen palkitsimme itsemme tutun pizzerian terassilla, tosin tällä kertaa valitettavasti ilman olutta tai muita nautintoaineita.

Mr. T.Ei kommentteja: