perjantai 17. heinäkuuta 2015

Lasissa tänään

Jotta tämä blogi ei menisi pelkkien pyöräilyjuttujen ympärille pyörimiseksi, niin väliin jotakin ihan muuta. Nimittäin perjantai-illan viinipäivitys. Tähän on yksi hyvä syykin, nimittäin viimeaikoina perjantain juomanautiskelut ovat vaihtuneet vichyihin ja muihin, niin usein tässä osoitteessa nykyisin on lauantaina tai sunnuntaina erilaisia kisoja tai toimitsijatehtäviä. Tulevana viikonloppuna kalenterissa ei ole mitään, joten suorinta tietä viinin kimppuun.

Juuri nyt lasissani on siis Hewitsonin Le Secateuria, uutta vuosikertaa. Tämä tummanpuhuva ja 100% Syrah-viini tulee tietysti Australian Barossa-laaksosta. Siellä tunnetusti aurinko paistaa, joten rypäleet saavat paljon lämpöä, ja sitä kautta myös paljon täyteläisyyttä, mehevyyttä ja tietysti makua. Ja sitähän tässä viinissä piisaa, maku on melkein makea. Vaikkakin viinissä on kohtuullisen paljon tanniineja, niin ne ovat hyvin pehmeitä jo nyt, joten viini on erinomaisen juotavassa kunnossa jo nyt. Viinistä on myös löydettävissä paljon mausteisia makuja, samoin kahvi tuli ensimmäisessä haistelussa mieleen. Onneksi viinistä löytyy sopivasti hapokkuutta, joten se ei ole liian raskas, vaan ainakin omaan makuuni oikein maittava.

Itselleni tälläinen vahva Syrah-viini edustaa sitä oman diggailun toista ääripäätä, koska yleensä hifistelen kevyempien pinot noirien parissa. Mutta jos esimerkiksi tykkää Italian Veneton-alueelta tulevista Ripassa-viineistä, niin voin helposti suositella tätä. Uskon että toimii. Tämän viinin ruokakaveriksi valitsisin jotakin laadukasta lihaa, esimerkiksi peuranfilettä. Ja varmasti tämä toimii myös grillattujen liharuokien kanssa, sen verran paljon luonnetta tässä on.

Tätä viiniä saa suoraan Alkon perusvalikoimasta. Tosin useasti tämä kohta Alkon hyllystössä on ollut tyhjä, joten muutama muukin henkilö taitaa tästä tykätä. Viinin hinta-laatusuhde on kohdillaan.   

Ei kommentteja: