sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Meksikossa

Koska kotikaupungimme paras meksikolainen eli Patrona oli taas täynnä, niin piti sitten kotona tehdä vähän parempaa meksikonhuttua. Illallisen juomapuoli oli myös samaisesta maasta kotoisin, poislukien punaviini, koska meksikolaista punaviiniä en onnistunut enään löytämään.

Kun kaikki ainekset tekee itse, ilman kiirettä, niin hyväähän ruoasta väkisinkin tulee. Otetaan esimerkiksi guacamole, eli avokadotahna. Sen tekeminen kestää alle 10 minuuttia, ja kotiversion avokadopitoisuus on yli 90%. Makumaailma hakkaa teolliset tuotannot 100-0. Samoin salsa, myös sen tekeminen on huippuhelppoa, ja sen tehoja voi itse hyvin helposti chilimäärällä säätää. Suklaisessa molekastikkeessa on sitten jo enemmän tekemistä, ja aineksia enemmän kuin laki säätää, mutta hyvää siitäkin yleensä tulee. Chilin ja makean yhdistelmä toimii aina.

Joten ei muuta kuin pöperöt pöytään, ohessa kuvia joistain valmistusvaiheista ja myös ruokailukelpoisista safkoista. Hyvin setti meni meiltä alas, ja ruokaa riitti myös seuraavalle päivälle.

Tästä alkaa salsan valmistus

Kamat pois uunista, ja tehosekoittimeen

Valmista. Helppo homma.

Guacamole tehdään näin, nytkin kaikki kamat tehikseen.

Valmis ja erittäin hyvältä maistuva tahna.

Väliin alkudrinksut, eli mansikkamargaritat.

Tuoreista mansikoista tehtynä drinkki maistui todella hyvältä. Saisinko toisen, kiitos.

Alkuruoka, osa 1. Myönnetään että tämä on enemmän tex-mexiä, mutta hyvää huttua tämäkin on.

Kuumat nachokset ja kylmät mansikkamargarit. Njam njam.

Seuraavaksi sitten lammastacoja... ja sitä seuraavaksi...

Ei kommentteja: