maanantai 27. heinäkuuta 2015

Syöte MTB 2015

Oma kisakauteni jatkuu ja jatkuu. Seuraavana on vuorossa kunnon maastokisa, eli Syöte MTB. Tulevasta kisasuorituksesta ei voi vielä sanoa mitään, mutta viime vuonna tuolla kävin ajamassa ja kovasti tykkäsin. Tämän kauden ainut maastokisani Tahkolla meni täysin pieleen, joten olisiko nyt onnistumisen aika. Toivotaan niin. Paljon on kiinni säästä, nimittäin jos tuolla sataa jatkuvasti ennen kisaa ja kisan aikana, niin silloin se tietää paljon liukkaita juuria ja pitkospuita. Noista kummastakaan en märkänä tykkää, joten sateella tuosta tulee kyllä haastava kisa. Toivotaan siis kuivaa keliä.

Vuoden 2015 reitti on hieman erilainen kuin viime vuonna. Yksi täysin pystysuora, eli väkisin ylöstyönnettävä, mäki on reitiltä poissa, mutta tuon kompensoimiseksi reitti on sitten 600 metriä pidempi. Täten vuoden 2015 reitin kokonaispituus on yli 61 kilometria. Toivotaan että tuo 600 metriä ei suoraan ole siinä Suomen vaativammassa loppunousussa, sillä viime vuonna itsekin jouduin sen melkein kokonaan työntämään ylös, oli se sen verran vaativaa hommaa väsyneelle kisaajalle.

Viime vuonna loppuaikani oli 5:07:00, joten vajaan viikon kuluttua tiedetään mikä on aikana tänä vuonna. Toivotaan että lukema alkaa nelosella, mutta kaikki muutkin variaatiot ovat mahdollisia.

Tässä vielä tuleva rata, ja viimevuotinen reittiprofiili. Loppuosan nousu on aika helposti nähtävillä.

Ensin noustaan Pikku-Syöttelle ja lopuksi noustaan Iso-Syötteelle. Siinähän se.

60 km reitti ja huoltopisteet.

Ei kommentteja: